La Rambla, durant el desconfinament. Autor: David B.

El ple demana al govern central que pagui els ERTO

El ple municipal ha demanat al govern central que pagui les prestacions dels treballadors que es troben afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). El PSC i Podem, que governen a la ciutat i també a Espanya, s’han sumat a la proposta, que ha arribat de la mà d’Esquerra al plenari. 

Sabadell té 15.000 persones en un ERTO. És la cinquena ciutat catalana amb més persones afectades. Els ERTO estan afectant durament tots els sectors, però especialment el sector serveis. “No qüestionem els ERTO perquè són una eina necessària però el que volem és tenir tota la informació i que sobretot cal pagar la gent”, ha assegurat el portaveu municipal d’Esquerra, Gabriel Fernàndez: “som la segona ciutat en nombre d’ERTO i hem de reclamar, encara que fos només el cas d’una persona, que han de cobrar ja”. Fernàndez ha exemplificat la situació amb un cas: el d’una dona que ha cobrat una bestreta de 7,57 euros des del mes de març.

Des del govern municipal, format pel PSC i Podem (els mateixos partits que governen a l’Estat) s’han sumat a la proposta, però han assegurat que la crisi ha agafat totes les administracions a contrapeu i que el SEPE està col·lapsat, en part a causa de la manca de personal. “Els treballadors s’han deixat la pell per tramitar el màxim d’ERTO possible en el menor temps possible”, ha dit Marta Morell (Podem). El portaveu socialista, Pol Gibert, ha anunciat el vot favorable però ha suggerit que també es podien aprovar mocions per agilitzar la Renda Mínima Garantida, que gestiona la Generalitat, o per tenir les dades de l’afectació del virus sobre les residències de gent gran que tant ha costat tenir durant el tram inicial de la pandèmia.

ERC intentarà que el ple exigeixi al govern Sánchez pagar els ERTO

Foto portada: ciutadans passejant per la Rambla. Autor: David B.