Fernàndez (ERC) deixa el ple: “el meu compromís per la ciutat hi continuarà sent”

Últim ple per al regidor republicà Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell entre juny de 2015 i juliol del 2017. Fernàndez, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, s’ha acomiadat per centrar-se en exclusiva al govern català. En la seva darrera intervenció al ple, telemàtica, ha defensat el seu compromís per la ciutat: “hi continuaré sent”.

Fernàndez, cap de llista d’Esquerra a les municipals de 2011, 2015 i 2019, ha destacat la feina de “servei públic i treball de totes les persones que prenem la decisió de dedicar un temps de la nostra vida a la nostra fent”.

“Fent de regidor he intentat ajudar en tot el que he pogut a la meva ciutat. I el meu compromís per la ciutat hi continuarà sent perquè és un compromís que va lligat a la meva persona”. De fet, no ha tancat la porta a tornar al ple: “això no se sap mai perquè fer d’alcalde de la teva ciutat és el millor que et pot passar. No ho visc com un comiat sinó com un moment per poder dedicar-me al servei i la gent”. De fet ha bromejat amb una “amenaça”, com Terminator: “I’ll be back” [tornaré]

L’exalcalde ha reconegut que durant aquest mandat ha tingut “menys intensitat de relació” amb els nous regidors, els ha desitjat “encert” i ha recordat, un cop més, Pere Quart quan demanava “cap luxe però totes les comoditats” per la ciutadania en relació als serveis públics. “A disposar sempre. Gràcies”, ha finalitzat.

Què han dit els altres portaveus?

Fernàndez ha estat acomiadat per la resta de portaveus municipals. Així, Marta Morell (Podem) li ha transmès l’agraïment per la tasca feta per la ciutat. “Va posar per davant tenir un govern d’esquerres. Sé que podrem comptar amb vostè com a delegat del Govern de Catalunya”. Lourdes Ciuró, de Junts, ha assegurat que “t’emportaràs de per vida tenir l’honor de ser l’alcalde de la teva ciutat; vas tenir la sort de ser-lo en un dels moments més difícils i moltes de les coses que es van poder era perquè teníem un govern independentista. Com a diputada a Madrid vam estar en contacte amb el Maties i tu i això sí que és una lluita compartida que haurem de mantenir”. Adrián Hernández, des de Ciutadans, també ha convingut que “vas tenir l’honor de ser alcalde, vas fer una mica d’equilibrista i sempre he de recordar que amb ell teníem com dues etapes: una fins setembre de 2017, amb un tracte exquisit. Després vam tenir una etapa molt més difícil, com tots els catalans, a partir de setembre del 17. Ens vam distanciar però vam saber posar per sobre la relació personal. Sempre va saber encaixar les crítiques i sempre va ser honest”. Per part de la Crida, l’exalcalde Maties Serracant, company de govern de Fernàndez amb qui es van tornar l’alcaldia i la tinença d’alcaldia d’Urbanisme, ha destacat la seva dedicació i ha reconegut que el grup de la Crida va posar en més d’un “compromís” Fernàndez en la seva etapa com alcalde. “És molt de destacar la defensa legítima de les raons i la voluntat de comprendre les raons dels altres”, ha finalitzat.

“Sense tu no s’entendria Esquerra Republicana a Sabadell. Vas agafar el rol del partit quan havíem desaparegut, vas estar, vas ser artífex de la remuntada que ha fet el partit, la consolidació del partit a la ciutat i això no es pot entendre sense la teva figura i el teu treball”, ha destacat el seu company de partit i portaveu municipal d’Esquerra, Gabriel Fernàndez.

Ha destacat també la confiança personal en ell mateix: “ho intentaré fer el millor que pugui amb els companys del grup municipal, el teu equip”. Per part del PSC, ha parlat el portaveu Pol Gibert ha assegurat que “el Juli va portar ERC de la travessa del desert fins l’alcaldia i té mèrit. Una persona que ha estat alcalde mereix tot el respecte. Sabem les hores que s’hi dediquen, que es roben a la família. Molta sort allà on segueixis”. Finalment, l’actual alcaldessa, Marta Farrés, s’ha afegit a les paraules d’agraïment “per ser alcalde en una etapa molt dura”. Farrés ha agraït el seu compromís, li ha desitjat sort i està convençuda que seguirà enllaçat a la ciutat des de la delegació del govern.

Foto portada: Fernàndez, en un ple municipal abans de la pandèmia. Autor. David B.