Saketepark. Autor: David B.

Hi haurà nou ‘skatepark’: el ple s’hi compromet

Fa anys, els usuaris així ho diuen, que l’skatepark del Parc de Catalunya no està en les millors condicions. Finalment el seu estat ha arribat al ple municipal, que s’ha compromès a reformar-lo o fer-ne un de nou.

La discussió ha arribat de la mà de dos grups antagònics, que s’han posat d’acord per anar de la mà en presentar la proposta plegats: Esquerra Republicana i Ciutadans. L’skatepark actual té 15 anys i està deteriorat. Els usuaris fins i tot critiquen la manca de seguretat a la zona, que pot provocar danys. La moció proposa un “nou skatepark” on hi ha l’actual, però oberts a buscar una nova ubicació, i que sigui “multiusos” amb “bowl i skate plaza” permetent practicar skate, bmx, bicicleta, scooter, patinet, roller o patins en línia.

La moció ha estat defensada sobretot per Glòria Llobet, d’Esquerra, qui ha posat de manifest el diàleg amb l’entitat que més usuaris aplega. El tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, responsable de Cohesió Territorial, s’ha compromès a estudiar el projecte en el marc dels propers pressupostos. El regidor de Junts per Sabadell Quim Carné s’ha felicitat que ERC “rectifiqui” i ara proposi reformar-lo quan es van negar des del govern. També s’ha afegit a la crítica Rodríguez, des del PSC, qui ha dit que des de l’any 2017 Parcs i Jardins demanava al consistori una “solució”.

“No ho vau fer i vau deixar una sèrie de mòduls perillosos que el primer mes quan vaig arribar al govern el tècnic em va demanar de treure perquè eren perillosos i vaig haver de treure. Això es podria haver solucionat fa dos o tres anys, 27 de manteniment fa dos anys”, ha finalitzat.

Malgrat la petita polèmica partidista, tots els regidors han votat a favor de construir un nou equipament.

Foto portada: l’skatepark del Parc de Catalunya, fa uns dies. Autor: David B.