Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Autor: David B.

Retrets entre el PSC i la Crida per l’oncologia infantil: “milongas” i “més cara que esquena”

  • Valero (Crida) assegura que el PSC va vendre “milongas” durant la campanya que ara no poden complir. 
  • L’alcaldessa acusa els anticapitalistes de no moure un dit des de l’alcaldia mentre es perdia un servei històric del Parc Taulí. 

Tensió al ple municipal a compte del perdut servei d’oncologia pediàtrica al Parc Taulí. Mesos després de perdre el servei, la portaveu de la Crida, Nani Valero, ha demanat què hi ha de l’intent de recuperar el servei, mantenint que el PSC quan estava a l’oposició va explicar “milongas” durant la campanya. 

Les paraules de Valero han tingut una resposta contundent per part de l’alcaldessa, Marta Farrés, qui ha acusat Valero i el seu grup “de tenir més cara que esquena per parlar-me a mi de milongas i del servei d’oncologia pediàtrica quan es van deixar prendre el servei i no van moure ni un dit. El seu company, llavors alcalde, el senyor Serracant, no va moure ni un dit. Ho dic amb aquesta contundència perquè em sembla ofensiu que vostès parlin de milongas i faltin així a la veritat”.

Farrés, malgrat l’ofensiva a la Crida, ha vingut a reconèixer que el servei d’oncologia pediàtrica al Parc Taulí està perdut. “Un cop perdut el servei ja és molt difícil recuperar-lo”, ha lamentat.

Durant la precampanya electoral, Marta Farrés va fer bandera contra el trasllat del servei d’oncologia pediàtrica del Parc Taulí a l’hospital de la Vall d’Hebron. Va liderar l’oposició, i va comprometre’s a fer tot el possible per recuperar-lo si guanyava les eleccions, com va fer el 26 de maig. Un cop al govern, el ple va aprovar una moció per recuperar el servei (anteriorment ja s’havia aprovat una moció contra el trasllat en època Serracant) però no ha servit de res. La interlocució entre l’Ajuntament i la conselleria de Salut tampoc és que sigui excel·lent, ja que, segons Farrés, només ha parlat un cop amb la consellera, Alba Vergés, en nou mesos. Esquerra Republicana, el partit de Vergés, va ser l’únic partit a la ciutat que va defensar la concentració del servei del càncer infantil perquè dona millors resultats mèdics.

En la rèplica, Valero ha recordat que la Crida va votar al ple a favor de mantenir l’oncologia infantil al Parc Taulí.

La polèmica entre Valero i Farrés han donat peu altres regidors a dir la seva. Així Adrián Hernández des de Ciutadans ha assegurat que Farrés va prometre una cosa que sabia que no podia complir: fer tornar un servei ja perdut. “Jo no ho vaig fer”, ha reblat.

El ple demana que la unitat de càncer infantil torni al Parc Taulí

PSC: es tanca oncologia pediàtrica amb “nocturnitat i traïdoria”

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Autor: David B.