Foto portada: el ple municipal de juliol, amb els regidors repartits entre els seients dels edils i del públic. Autor: David B.

Pluja de subvencions: 420.000 euros a 26 entitats

Primer ple municipal presencial, tot i que sense públic ni premsa i amb els fotògrafs només 15 minuts a la sala, després del pic de la pandèmia del coronavirus. Un ple dens, amb 30 punts i set mocions, i molt farcit de subvencions directes. Un total de 420.000 euros repartits entre 26 entitats per una dotzena d’actuacions. 

Les subvencions sempre ocupen una part del plenari municipal, tot i que potser ni en quantitat ni en import com aquest mes de juliol, on s’han acumulat diversos programes. Així s’han destinat prop de 143.000 euros a 16 entitats de la ciutat per organitzar els casals d’estiu aquest any.

En quant a les subvencions amb més quantia hi ha l’atorgada tant a l’Orquestra Simfònica del Vallès per organitzar activitats culturals, socials i educatives com a l’Associació Rialles per organitzar la programació de La Sala Miguel Hernández. També rep una subvenció destacada la Federació d’Associacions Veïnals (FAV) per fer un programa pilot d’intervenció social al barri de Can Puiggener, anomenat A-Porta (40.600 euros). La FAV rep 8.000 euros més pel seu programa d’activitats durant aquest any. L’entitat Associació Juvenil Sona Jove, que organitza el festival Embassa’t, rep 27.000 euros, i la Fundación Secretariado Gitano 25.000 euros per un programa d’inclusió social i de l’economia social del Fons Social Europeu. La Fundació Mirna Lacambra (vinculada a l’Associació Amics de l’Òpera) rep 10.000 euros per realitzar el 24è curs de professionalització de joves cantants d’òpera.

En un altre ordre en quant a la quantia, el Col·legi d’Advocats rep 3.600 euros per assessorar i assistir a nivell jurídic les víctimes de la violència racista, xenòfoba, homòfoba o de vulneració de drets humans, l’Institut de Drets Humans de Catalunya per un projecte de sensibilització (2.500 euros), la mateixa quantitat que rebrà l’Amical de Mauthausen per executar un programa d’activitats de memòria republicana i la Fundació Bosch i Cardellach per editar el llibre L’economia de guerra a Sabadell (1936-1939), de l’historiador Esteve Deu (1.954 euros).

Foto portada: el ple municipal de juliol, amb els regidors repartits entre els seients dels edils i del públic. Autor: David B.

Comments are closed.