Taser

Polèmica per la compra de Taser dins un paquet de mesures per la crisi del coronavirus

L’Ajuntament incorpora 2,5 milions al pressupost per implantar mesures durant la crisi del coronavirus. Entre les mesures hi ha la compra de pistoles Taser per a la Policia Municipal que es va aprovar fa sis mesos. Esquerra Republicana i la Crida acusen el govern de Marta Farrés d’intentar “fer passar bou per bèstia grossa” amb la Covid-19 com a excusa. 

Entre les mesures per un total de 2,53 milions (hi ha un segon paquet aprovat de 1,82 milions no directament relacionat amb el coronavirus) hi ha la compra de material de protecció per la plantilla municipal, més fons per a serveis socials o per potenciar el teletreball. Però les formacions de l’oposició critiquen que s’hagin introduït compres que tenen poc, per no dir res, a veure amb la crisi del coronavirus.

Esquerra Republicana i la Crida acusen el govern “d’intentar colar” la compra de pistoles Taser per a la Policia Municipal. Es va aprovar el mes de desembre de 2019 amb els vots favorables de PSC, Ciutadans, Junts i Podem (més info: ‘La Policia tindrà Taser‘). Ara es compraran sota l’argument que així es redueix el contacte físic entre agents i ciutadans en alguns casos. Esquerra ha votat en contra del paquet de mesures per aquest fet.

“No ens facin passar bou per bèstia grossa i no he llegit cap manual que recomani les Taser per reduir el risc de contagi”, ha assegurat la regidora Èlia Soriano (ERC), qui ha definit el moviment com “un bon intent de colar la compra de les Taser”. “No ho entenem”, ha convingut la regidora de la Crida Anna Lara.

El govern defensa la compra ara per reduir riscos de contagi:

“La policia ens fa aquest requeriment. Hi ha intervencions de molt contacte físic i en alguns cas potser per fer reduccions s’hauran de fer servir”, ha defensat la tinenta d’alcalde d’Economia, Montse González.

També han criticat tant ERC i la Crida la poca dotació per fer canvis a l’espai públic. 50.000 euros per configurar un “eix ciclable” del nord al sud de la ciutat. Per comparar, s’han gastat 45.000 euros per pintar missatges per circular per la dreta. Lara també ha destacat que s’hagin gastat 95.000 euros en 26.000 mascaretes infantils serigrafiades amb el logo de l’Ajuntament, més de 3,6 euros per mascareta.

Cs: “si ho aproven ara, què volen negociar en el pla de xoc?”

Ciutadans també té dubtes pel paquet de mesures. Incorpora algunes de les que s’estan debatent en el pla de xoc contra la crisi del coronavirus. “Si abans de pactar-les ja les aproven, de què hem de parlar? Què volen negociar?”, ha preguntat el regidor José Luis Fernández. Per part del govern, González ha justificat que “hi ha coses que no poden esperar”.

Foto portada: una pistola elèctrica Taser. Autor: cedida.