Foto portada: un moment del ple, aquest dijous. Autor: David B.

Puigdemont segueix presidint el ple de Sabadell

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, segueix presidint el ple municipal de Sabadell malgrat ser destituït pel govern central el 27 d’octubre de 2017. L’executiu municipal el manté en el lloc més destacat del ple tres mesos després. 

Habitualment, el retrat del president de la Generalitat ocupa el lloc més notable del ple municipal, com també el del rei d’Espanya, Felip VI. No obstant, en els primers mesos del mandat el govern local va moure el Borbó fins la part posterior del ple, això sí mantenint el retrat per complir la llei.

El retrat de Puigdemont, aquest dijous. Autor: David B.
El retrat de Puigdemont, aquest dijous. Autor: David B.

Tres mesos després de ser destituït, i en ple intent de sotmetre’s a una nova investidura al Parlament de Catalunya, el retrat de Puigdemont segueix al seu lloc.

Contra el 155; a favor de la DUI

En aquests tres mesos, el plenari s’ha posicionat contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, ha declarat al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, com persona non grata, i a favor de la Declaració Unilateral d’Independència.

Records als empresonats

També durant aquest temps, l’alcalde, Maties Serracant, s’ha acostumat a iniciar els plens amb un record amb polítics i dirigents en presó preventiva (ara Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez). Habitualment també s’hi afegeix el portaveu d’ERC, Juli Fernàndez.

Foto portada: un moment del ple, aquest dijous. Autor: David B.