Foto portada: Marta Campoy i Ramon Vidal, aquest matí. Autor: J.d.A.

Podem no descarta presentar-se en solitari a les municipals

Els dirigents de Podem a Sabadell no descarten presentar-se a les municipals en solitari, tot i que ho supediten a una decisió futura de la seva militància. Podem destaca que cal “unitat a l’esquerra” però a la mateixa vegada aboguen per tenir una “identitat pròpia”. 

El mandat de l’actual direcció de Podem, encapçalada amb moltes vicissituts pel secretari general, Ramon Vidal, ha arribat a la seva fi des del 2 de gener. Ara la formació lila està a expenses del calendari que marqui la gestora catalana i la direcció estatal per renovar els òrgans de direcció. De moment, però, no n’hi ha; Vidal espera que abans de l’estiu el procés estigui enllestit. Ell ja ha anunciat que es pensa presentar de nou. Mentrestant “el treball del cercle de Podemos Sabadell continuarà”.

Podem en solitari l’any 2019?

Vidal és partidari de la unitat de les esquerres, però a hores d’ara no descarta que Podem es presenti a les municipals de 2019 en solitari. “Això ho haurà de valorar la nostra Assemblea Ciutadana”, assegura. L’únic membre dels podemites sabadellencs a la coordinadora de Catalunya en Comú, Ernest Payà, avança en la mateixa línia: “potser anem amb un Catalunya en Comú Podem o potser anem com a Podem en solitari. El futur ho dirà”.
La formació lila farà el 27 de gener l’assemblea anual de rendició de comptes. Mantenen que tenen al voltant de 400 persones implicades amb el projecte sorgit l’any 2014. Vidal ha lamentat que en aquest temps hi ha hagut membres de la formació que han anteposat els seus interessos personals als de la formació, però manté la mà estesa a l’entesa.

Foto portada: Marta Campoy i Ramon Vidal, aquest matí. Autor: J.d.A.