Foto portada: el grup de policies, amb la bandera espanyola, durant el servei.

Polèmica per un vídeo d’un grup de policies amb la bandera i l’himne d’Espanya

  • El consistori obre expedient informatiu als agents que van difondre el vídeo.

  • El PP defensa la “llibertat d’expressió” dels policies i hi veu totalitarisme.

Un grup de policies municipals del torn de nit van gravar i difondre un vídeo aguantant una bandera d’Espanya, amb l’himne de fons i un crit de ‘Viva Espanya’. L’Ajuntament els ha obert un expedient informatiu provocant la irritació del PP.

El curt vídeo ha estat difós per Twitter pel compte @CPU_police malgrat que aquest migdia havia estat eliminat, després de l’enrenou generat. Només en queda com a rastre un parell de comentaris elogiant la gravació.

El vídeo, però, es pot veure a Youtube, almenys de moment. En la gravació es veu un grup d’agents vestits d’uniforme, al torn de nit, amb una bandera d’Espanya, escoltant la Marxa Reial, acabat amb un crit de ‘Viva Espanya’ i riures. Tot des de les instal·lacions de la Policia Municipal, a Can Marcet.

Foto portada: el grup de policies, amb la bandera espanyola, durant el servei.
El grup de policies, amb la bandera espanyola, durant el servei.

L’executiu municipal ha obert expedient informatiu als agents. Un fet que ha irritat el Partit Popular, qui defensa la “llibertat d’expressió” dels policies municipals. El portaveu popular, Esteban Gesa, dona suport als policies. Tot plegat en el context de la manifestació a favor de la unitat d’Espanya d’aquest diumenge a Barcelona.

Suposem que res els hauria passat si ho haguessin fet el passat 1 d’octubre i enlloc de la bandera i l’himne d’Espanya haguessin agitat una estelada i cantat Els Segadors”, assegura Gesa, qui manté que la Generalitat “ens té sotmesos en una espècie de règim totalitari” en el que “qualsevol que no segueixi les seves consignes és sancionat i apartat”.

Els agents són expedientats per gravar el vídeo en horari laboral, segons argumenta el consistori. S’analitzarà si han vulnerat elements del codi deontològic, com la neutralitat i la imparcialitat en hores de servei. Però l’explicació tampoc convenç Gesa: “haurien llavors de ser expedientats els funcionaris i càrrecs del consistori que el passat 20 de setembre van abandonar els seus llocs de feina per anar a manifestar-se a les portes del domicili de Joan Ignasi Sànchez en horari laboral”.

Detenció de Sànchez

Aquell dia, la Guàrdia Civil va detenir l’assessor de la consellera de Governació després d’escorcollar el seu domicili. A la porta del domicili es van concentrar alguns centenars de persones, entre ells regidors, assessors i treballadors municipals. “Suposem que el govern local excusa a aquests funcionaris perquè aquests sí estan compromisos amb la causa independentista”.

Ciutadans defensa els agents

Aquest dimarts el grup municipal de Ciutadans ha sortit en defensa dels agents expedientats, assegurant que “tan sols van fer un vídeo amb una bandera que és la de tots, inclosos els sabadellencs” i per tant, al parer del seu portaveu, “és un fet neutral”. El portaveu de C’s, José Luis Fernández, es defineix com a “sorprès” amb un govern que “no compleix la legalitat ni amb el que ha dictaminat la justícia i ara obre expedient a uns treballadors per fer ús de la seva llibertat d’expressió”.

Foto portada: el grup de policies, amb la bandera espanyola, durant el servei.