Najat Driouech, Juli Fernàndez i Marc Sanglas. Autor: David B.

Presentades les instruccions (d’Esquerra) per aconseguir la independència de Catalunya

Els dos màxims dirigents d’ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, fan pública una estratègia per intentar aconseguir la independència de Catalunya. Tornarem a vèncer (i com ho farem) és el manual pràctic de com els republicans volen preparar Catalunya per una confrontació definitiva amb l’Estat. L’exalcalde Juli Fernàndez i dos diputats republicans al Parlament, Marc Sanglas i Najat Driouech, l’han presentat aquest dilluns a l’Espai Àgora de Sol i Padrís.

Tornarem a vèncer (i com ho farem) és un llibre on el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i la secretaria general del partit, Marta Rovira, expliquen les estratègies que, segons el seu punt de vista, poden aconseguir la independència de Catalunya. L’actual delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, el sabadellenc Juli Fernández, ha exposat clarament el suggeriment d’Esquerra amb aquesta obra: “Derrotar i substituir al PSC”.

Najat Driouech. Autor: David B.
Najat Driouech. Autor: David B.

Per fer comprensible el seu full de ruta, els autors analitzen els fets ocorreguts durant la tardor de 2017 per detectar els encerts i els errors del moviment independentista. A partir d’aquí, proposen potenciar els punts forts i reforçar els dèbils. “Hem de saber què ha fallat per millorar l’estratègia i aconseguir el resultat desitjat” explica la diputada al parlament Najat Driouech. Tot i que en el llibre es tracten molts aspectes, com el simbolisme, la mobilització ciutadana o el ressò mediàtic, els objectes d’anàlisi principals són l’1-O i la DUI no consumada de Puigdemont.

L’exalcalde republicà ha extrapolat la reflexió de Junqueras i Rovira a escala municipal.

“El nostre enemic és el Partit Socialista i, per tant, l’hem de derrotar. No ens conformem amb ser una de les seves crosses, sinó que l’hem de substituir. A Sabadell ja ho vam fer una vegada, i ara som l’alternativa a escollir en un moment de canvi de govern”. En clau local, l’exalcalde Fernández retreu a la resta de forces que “podent sumar majoria independentista al govern municipal, alguns van preferir fer-ho fàcil i donar pas al PSC”.

El llibre ha estat escrit a quatre mans, des de la presó de Lledoners (on està complint pena Junqueras) i des de Ginebra (on està exiliada Rovira). Tornarem a vèncer (i com ho farem) ja està disponible en els punts de venda habituals per 10’90 euros.

Foto portada: Najat Driouech, Juli Fernàndez i Marc Sanglas. Autor: David B.