Ajuntament de Sabadell

Qui són els 10 regidors que segueixen al ple?

Aquest dissabte es constitueix el nou consistori, amb més grups municipals que mai (fins a vuit) i amb 17 dels 27 regidors que s’estrenen al plenari de la corporació.

Malgrat tot, hi ha una desena de representants públics que ja van formar part del consistori en l’anterior mandat. Són els següents.

Partit dels Socialistes

· Josep Ayuso: el portaveu socialista serà el regidor amb més experiència, ja que és regidor des de l’any 2003, quan va entrar al ple. Des d’aquell moment ha tingut diverses responsabilitats fins liderar la llista del PSC el 24M. Ayuso va guanyar les eleccions malgrat que el PSC va baixar dels 13 regidors fins els cinc actuals i es va deixar gairebé sis de cada 10 vots del 2011.
· Cristian Sánchez: el primer secretari del PSC és regidor des de l’any 2013. Ha ocupat la responsabilitat d’Espai Públic i Policia Municipal en aquest temps.
· Anna Carrasco: la secretària d’Organització del PSC és regidora des de l’any 2013, quan ha estat regidora de Relacions Ciutadanes i Gent Gran a l’Ajuntament.
· Carles Bosch: comerciant del sector del pa i regidor de Comerç des de mitjans del passat mandat, quan va entrar a la corporació, Bosch serà de nou regidor a causa de la renúncia de la número 2 del PSC, Carme Folch, a agafar l’acta. Bosch va ser el número 6 de la llista del PSC el passat 24M.

Crida per Sabadell

· Maties Serracant: continua com a regidor després de gairebé dos anys dins del grup municipal de l’Entesa per Sabadell, de la mà de Virgínia Domínguez. Ara serà portaveu de la Crida per Sabadell.

Convergència i Unió

· Carles Rossinyol: regidor portaveu de CiU des del 2007, Rossinyol mantindrà aquesta responsabilitat per tercer mandat consecutiu.
· Toni Font: el regidor d’Unió, també al ple, des del 2007 continua com a número 2 de la federació nacionalista.
· Josep Beltran: el número 3 de la llista també enceta ara el seu tercer mandat consecutiu com a representant de CiU al ple.

Guanyem Sabadell

· Marisol Martínez: regidor des de l’any 2007, primer dins ICV-EUiA i després al grup d’EUiA, ara enceta un nou camí polític de la mà de Guanyem, que va formar arran de la crisi interna a EUiA.

Partit Popular

· Esteban Gesa: el portaveu del PP és regidor des de l’any 2011, quan va entrar en l’equip d’Antonio Vega. Després va ser portaveu i el 24 de maig va encapçalar la llista del partit conservador.