Plaça Guillem Agullo - Arran. Autor: David B.

Rebategen la plaça d’Antoni Llonch per la de Guillem Agulló

Arran Centre-Sud i Arran Creu Alta-Nord han dut a terme una concentració a la plaça Antoni Llonch aquest diumenge que s’emmarca dins la campanya Il·luminem la foscor, ofeguem el feixisme.

Una vintena de membres d’Arran s’han concentrat a la plaça Antoni Llonch per “esborrar el feixisme dels carrers”. La trobada s’ha iniciat amb la lectura d’un manifest en el qual han destacat que “estem en un moment del regim del 78. El feixisme, com a arma de l’Estat que és, s’ha fet més visible darrerament arreu dels Països Catalans. Hem viscut manifestacions, agressions i impunitat de grups feixistes que aprofiten aquest moment per sortir als carrers amb menys vergonya que mai”.

“Actuarem com un engranatge per aturar el feixisme. No permetrem que el feixisme avanci ni un pas més perquè suposa un atac contra tot allò que la societat intentem construir. Volem construir uns Països Catalans que siguin una terra d’acollida i diversa, que siguin feministes i un poble unit”.

Plaça Guillem Agullo - Arran. Autor: David B.
Placa de la rebatejada plaça de Guillem Agullo. Autor: David B.

Mentre es llegia el comunicat els membres d’Arran han rebatejat de manera simbòlica la plaça Antoni Llonch, alcalde de Sabadell en la dictadura franquista, per la de Guillem Agulló, militant de Maulets assassinat fa 25 anys. En el mateix comunicat els membres d’Arran han anunciat que portaran una moció al Ple Municipal perquè es porti a terme el canvi de nom a la plaça de forma oficial.

Properes accions

Els joves d’Arran han anunciat noves mobilitzacions per esborrar el feixisme dels carrers pels propers dos mesos. El dia 11 de març duran a terme la pintada d’un mural i el 11 d’abril es realitzarà una concentració d’homenatge a Guillem Agulló.

Foto portada: enganxant el nom de Guillem Agulló en la placa d’Antoni Llonch. Autor: David B.