Participa.info

Sabadell i cinc municipis més s’adhereixen a la plataforma de participació de l’ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, acompanyat del regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Miquel Soler, ha participat aquest matí en l’acte de signatura del conveni de col·laboració en l’impuls de la plataforma Decidim entre el consorci Localret i l’Ajuntament de Barcelona, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona.

Sabadell és un dels sis municipis que s’han adherit a l’acord entre l’ajuntament de Barcelona i Localret per a l’impuls de la plataforma Decidim.Barcelona, una nova eina digital desenvolupada pel consistori barceloní a partir de la plataforma Dedice Madrid per a desenvolupar processos participatius. Totes sis ciutats podran fer ús d’aquest programari lliure i col·laboratiu per a millorar la participació ciutadana, que compta amb 25.000 usuaris registrats a Barcelona.

Amb la seva adhesió, Sabadell podrà utilitzar aquesta eina en els propers processos de participació ciutadana que es portin a terme, amb el compromís de garantir l’ús de la plataforma sota principis democràtics com la transparència, la traçabilitat, l’accés universal a la participació i el manteniment del caràcter lliure i obert del codi i dels seus derivats.

Els municipis adherits són l’Hospitalet, Badalona, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat i Gavà, a través de la Diputació de Barcelona.

Foto portada: representants municipals, de Localred i la Diputació, aquest matí. Entre ells, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els alcaldes de Sabadell, Juli Fernàndez, i Terrassa, Jordi Ballart. Autor: Ajuntament de BCN.