Foto portada: assistents al ple, dempeus i d'esquenes mentre intervé el portaveu del PP, Esteban Gesa. Autor: David B.

Sabadell, primer ajuntament que dóna suport a la declaració d’independència

L’ajuntament de Sabadell s’ha convertit en el primer consistori del país en donar suport a la declaració d’independència que els diputats de Junts pel  Sí i la CUP van signar el passat dimarts al Parlament de Catalunya després de la intervenció del president, Carles Puigdemont.

La declaració no té validesa jurídica i ha estat suspesa per Puigdemont, a l’espera de negociacions amb el govern central. Es va aprovar dimarts després del ple del Parlament i 24 hores després el ple de l’Ajuntament ha donat suport al text amb 13 vots a favor i 13 vots en contra. El ple té 27 regidors però no ha assistit per motius personals  Sílvia Renom (CiU). Davant l’empat, el vot de qualitat de l’alcalde, Maties Serracant (Crida) ha fet aprovar la moció.

El portaveu d'ERC i exalcalde, Juli Fernàndez. Autor: David B.
El portaveu d’ERC i exalcalde, Juli Fernàndez. Autor: David B.

Els partits constitucionalistes, PSC, PP  i Ciutadans, han votat contra el text, com també Unitat pel Canvi i Guanyem. El portaveu d’UpC, Joan Berlanga, referent a Sabadell de l’entorn dels ‘comuns’ ha explicitat que són contraris a la via unilateral. La portaveu de Guanyem, Marisol Martínez, ha demanat “diàleg”.

A favor de la declaració han votat els quatre regidors d’ERC, els quatre de la Crida, els tres presents de CiU (inclòs l’independent Toni Font, abans a Unió) i els exsocialistes , ara no adscrits, Lluis Monge i Carles Bosch.

Membres de Sabadell per la Independència i Òmnium Cultural han seguit el debat al ple, que s’ha fet amb única discussió juntament amb una altra moció per condemnar la violència policial de l’1-O (més info: ‘Sabadell declara a Enric Millo persona non grata‘).

Foto portada: assistents al ple, dempeus i d’esquenes mentre intervé el portaveu del PP, Esteban Gesa. Autor: David B.