Foto portada: cartell per l'alliberament de Sànchez i Cuixart. Autor: J.d.A.

Sabadell rebutja el 155 amb els vots independentistes, UpC i Guanyem

L’ajuntament de Sabadell ha rebutjat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució amb els vots a favor de les formacions independentistes (ERC, Crida i CiU), Unitat pel Canvi, Guanyem i els no adscrits Monge i Bosch. Malgrat els intents, el PSC no s’ha sumat a la proposta.

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, havia compromès el seu vot a favor al text sempre i quan es rebutgés a la vegada la Declaració Unilateral d’Independència del Parlament de Catalunya. No ha estat així en el text proposat per Unitat pel Canvi i Guanyem. “Per què, si no són independentistes, no rebutgem també la DUI?”, ha preguntat Ayuso als proposants. “En les mocions hem d’incloure els arguments que uneixen més que els que separen; hi ha un acord grandíssim en que no s’ha d’aplicar el 155”, ha reblat Berlanga (Unitat pel Canvi).

Així el rebuig al 155 ha sortit endavant amb l’únic vot en contra de Ciutadans i abstenció del PSC. El regidor del PP, Esteban Gesa, no ha assistit al ple per motius personals. La moció també condemna l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i la violació de drets fonamentals a través de les mesures repressivves aplicades per l’Estat.

Circula la convocatòria d’eleccions

En meitat de la discussió, han començat a circular les informacions sobre la convocatòria d’eleccions autonòmiques amb l’anunci de compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Així en la seva intervenció, tot i que sense mencionar directament el que ja era públic, Juli Fernàndez (ERC) ha demanat que “no afluixem”.

Foto portada: cartell per l’alliberament de Sànchez i Cuixart. Autor: J.d.A.