Foto portada: representants del PSC, durant la Diada. A la dreta, Farrés; a l'esquerra, la regidora Carrasco. Autor: J.d.A.

Sabadell, un dels ajuntaments més “morosos” de Catalunya, denuncia el PSC

  • L’ajuntament de Sabadell és un dels pitjors ajuntaments catalans en morositat des del 2016
  • Els dos darrers anys s’han tancat amb un superàvit de 34 i 28’8 milions d’euros, respectivament

Sabadell és el tercer ajuntament que més impagats té a Catalunya. El deute que el consistori ha contret durant el 2017 amb els seus proveïdors puja als 2’04 milions d’euros. Tanmateix, aquest mateix any ha adquirit un superàvit de 28’8 milions.

El PSC es mostra totalment indignat per l’incompliment de compromisos per part del consistori i per les conseqüències que això té per als subministradors de serveis a l’administració local. Per aquest motiu, reclamen que s’atenguin totes les factures i que, si cal, s’incorporin més efectius per tal de desencallar aquesta situació i accelerar els tràmits.

Segons les dades del Ministeri d’Hisenda i la notícia sobre les ciutats amb més factures al calaix que publica el diari Expansión, al 2016 Sabadell ja era una de les tres ciutats catalanes amb més factures pendents.

Els socialistes, tot i considerar molt greu l’existència d’aquest deute amb els proveïdors, veuen més escandalós que l’Ajuntament no pagui havent acumulat un superàvit milionari a les arques municipals.

El primer secretari del PSC, Pol Gibert, exposa que “la situació que s’ha generat a Sabadell aquests dos últims anys no ha estat per manca de recursos econòmics. L’Ajuntament va tancar l’any 2016 amb un superàvit rècord de 34 milions d’euros, i ho torna a fer al 2017 amb 28,8 milions”.

“Sabadell ha arribat a aquest nivell d’abandonament per la manca de capacitat en la gestió econòmica d’un Ajuntament, sense idees ni actituds i amb polítiques buides” insisteix Gibert.

El deteriorament de la via pública, la seguretat i el trànsit, són alguns dels punts on s’hauria pogut invertir amb tot aquest pressupost si ara no s’hagués de destinar els diners a eixugar el deute pendent amb els bancs, diuen els socialistes.

Fernàndez: “és inexacte”

Segons el responsable d’Economia del consistori, Juli Fernàndez, i en declaracions al ple municipal, la xifra té en compte un concepte, el 403, i és bastant “inexacte” equiparar-ho a morositat, ja que hi ha factures registrades, per exemple, a meitats de desembre i també a operacions pendents d’aplicar. “Per ser exactes el que teníem al compte 403 era mig milió d’euros per fer front a les factures no aprovades abans de finals d’any, i aquest 1,4 milions d’operacions pendents d’aplicar. Si treuen aquest 1,4 milions d’euros, Sabadell en aquesta llista no apareixeria. La llista aquesta està feta en termes absoluts, però si miren la part pendent per habitant, l’Ajuntament no estaria el tercer del rànquing i hi hauria força més ajuntaments per endavant. De totes aquestes factures, a dia d’avui hi ha només 28 que no estan aplicades”, ha sostingut.

Foto portada: representants del PSC. A la dreta, Farrés; a l’esquerra, la regidora Carrasco. Autor: J.d.A.