Foto portada: un moment de la concentració. Autor: David B.

Serracant defineix el govern cessat com l’únic “legítim”

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat que l’Ajuntament només reconeix un govern “legítim”: “el seu president es diu Carles Puigdemont i el seu vicepresident Oriol Junqueras”. Serracant ha llegit la declaració aprovada pels portaveus municipals del quatripartit a la que s’ha afegit el PDeCat i els regidors no adscrits. Queden fora per tant el PSC, Ciutadans i PP.

Serracant ha participat en l’acte convocat en rebuig de l’empresonament d’Oriol Junqueras i set consellers del govern de la Generalitat destituïts per Mariano Rajoy (Raül Romeva, Jordi Turull, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Carles Mundó i Santi Vila, que sortirà de la presó si diposita 50.000 euros de fiança). L’alcalde ha llegit la declaració mitjançant l’Ajuntament només reconeix el govern de Puigdemont, malgrat estar destituït.

“El seu president és Carles Puigdemont i el seu vicepresident Oriol Junqueras. Tota la nostra solidaritat i compromís”, tot exigint “l’alliberament dels 10 presos polítics catalans” (els vuit exconsellers més Jordi Sànchez i Jordi Cuixart). Unes 4.500 persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc per rebutjar els empresonaments (més info: ‘Indignació a Sant Roc‘).

Foto portada: la concentració d’aquest vespre. Autor: David B.