Foto portada: Serracant, rodejat de regidors de l'equip de govern. Autor: David B.

Serracant manté “intacte” el suport al referèndum de l’1-O

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, manté “intacte” la seva determinació de donar ple suport al referèndum de l’1-O malgrat la petició del fiscal general de l’Estat que s’investigui els alcaldes catalans que donen suport a la convocatòria i siguin detinguts en cas de no presentar-se a declarar.

Serracant ha comparegut acompanyat de la majoria de l’equip de govern (UpC, ERC, Crida i Guanyem), més tres regidors del PDeCat i l’exsocialista, ara regidor no adscrit, Lluis Monge. L’alcalde ha llegit una declaració assegurant que “obeïm el poble” i “defensarem que la ciutadania vagi a votar”. Serracant contextualitza l’1-0 en la Declaració Universal dels Drets Humans, la Llei del Referèndum, que ha qualificat com a “vigent” malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional i ha fet una crida a la “comunitat internacional i la ciutadania espanyola i catalana” a alçar la veu per la “vulneració dels drets fonamentals” que al seu parer s’està produint. L’alcalde ha denunciat la persecució i il·legalització “de qualsevol idea de transformació profunda de la societat; una democràcia, quan es coarten les idees que la volen fer evolucionar, deixa de ser una democràcia”.

Els regidors assistents a la declaració. Autor: David B.
Els regidors assistents a la declaració. Autor: David B.

Unes 500 persones han acompanyat Serracant en la declaració. L’alcalde ha convidat la ciutadania a participar en una concentració de suport als alcaldes investigats dissabte vinent a la plaça Sant Jaume de Barcelona. “Una democràcia ho deixa de ser quan es coarten les idees”, ha assegurat. El públic assistent ha proclamat crits com ‘Votarem’, ‘Sense por’.

Aquest dimecres el fiscal general de l’Estat ha demanat investigar uns 700 alcaldes que han donat suport a l’1-0. I si no van a declarar, demana als Mossos d’Esquadra que els detingui i els porti a declarar. La CUP ha avisat que els seus alcaldes desobeïran. Serracant ha assegurat que “personalment no s’ha d’anar a declarar per haver fet passos endavant per posar urnes” però ha concretat que “quan rebem la citació judicial, farem pública la decisió”.

“No em vull veure com un màrtir”

“No em vull veure com un màrtir”, ha sostingut, preguntat pel fet que es cridarà a declarar als alcaldes començant pels municipis de major població que donen suport actiu al referèndum (Badalona i Sabadell). Ha finalitzat qualificant com “un anhel i una esperança” el dret a decidir.

Foto portada: Serracant, rodejat de regidors de l’equip de govern. Autor: David B.