Miriam Ferrandiz i Sandra Alcaide - Crida. Autor: Cedida.

S’obre el termini de la tercera edició del Retorn Social de la Crida

La Crida per Sabadell destinarà als programes de Retorn Social 22.000 euros, una quantitat que surt del romanent dels sous dels regidors i càrrecs de confiança de la Crida i de la partida corresponent al Grup Municipal.

D’aquests 22.000 euros La Crida ha destinat prop de 4.000 euros en donacions a campanyes antirepressives, de suport a projectes mitjançant micromecenatge o d’altres tipus; prop de 2.000 euros van a parar a despeses pròpies del procés del Retorn Social com és la web de votacions, el material de difusió, etc… Per tant la xifra total que anirà destinada als projectes que es presentin a la tercera edició del Retorn Social serà de 16.000 euros.
Ja es poden consultar les bases d’enguany a la web i el dia 1 de març s’obrirà el termini de presentació de projectes per optar al seu finançament. Hi ha dues categories: fins a 1.000 euros i de 1.000 a 2.000 euros. Com és habitual els projectes que es presentin hauran de reunir una sèrie de requisits genèrics. Tot i així en aquesta edició hauran de complir un dels tres criteris següents:

  • Que sigui un projecte amb incidència directe en algun barri de la ciutat.
  • Que estigui destinat a un col·lectiu en risc d’exclusió social.
  • Que les accions vagin destinades a projectes de cura i perspectiva de gènere.

La portaveu de la Crida, Sandra Alcaide, ha explicat que l’any vinent no hi haurà una quarta edició tal i com s’ha plantejat fins ara.

L’any que ve coincidiria en temps amb la campanya electoral i no volem que es s’interpreti el procés del Retorn Social com un mecanisme per tenir incidència durant la campanya”, ha afegit Alcaide.

Durant el 2017 pel que fa a les entrades que ha tingut l’organització, el 52 per cent prové de la partida corresponent al Grup Municipal i el 48 per cent restant del romanent dels sous de les regidores i càrrecs de confiança.

Foto portada: La regidora de la Crida Miriam Ferràndiz i la portaveu de la Crida Sandra Alcaide. Autor: cedida.