Protesta dels treballadors de Promoció Econòmica. Autor: A. Pujadas.

Ultimàtum dels treballadors de Promoció Econòmica a l’Ajuntament

Els treballadors de l’empresa pública Promoció Econòmica de Sabadell reclamen a l’Ajuntament que els inclogui al nou conveni col·lectiu dels funcionaris públics. De no ser així, convocaran mobilitzacions al Vapor Llonch.

Una vintena de treballadors de Promoció Econòmica de Sabadell s’han concentrat aquest dilluns a la plaça de Sant Roc per exigir al consistori que els hi apliqui el mateix conveni que la resta d’empleats públics. Actualment disposen del conveni d’oficines i despatxos, que critiquen que els situa en menys condicions que els treballadors de l’ajuntament de Sabadell.

La portaveu del comitè d’empresa, Laura Jordán, assegura que “des del 2008 hem vingut reivindicant la igualació de les condicions perquè també som treballadors municipals, bàsicament l’adhesió al conveni de l’Ajuntament”. Jordán assegura que s’han assegut a parlar amb el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, però no creuen que s’hagi avançat en les propostes. Si no s’arriba a un acord abans del 31 de juliol, han anunciat que es mobilitzaran a la seva seu, al Vapor Llonch.

Navarro (UpC) xifra l’equiparació salarial en un milió d’euros

Navarro ha asssegurat a iSabadell que l’Ajuntament ja ha estudiat el cost de fer aquesta equiparació, que ha valorat en un milió d’euros. L’acord entre el consistori i el comitè d’empresa l’haurà d’aprovar, aleshores, el consell d’administració de l’ens públic. El regidor ha explicat que “la voluntat del govern és que es faci aquesta equiparació” i preveu que sigui factible al mes de juliol amb una aplicació progressiva pels anys 2018 i 2019. Actualment Promoció Econòmica té 60 treballadors.

Foto portada: treballadors de Promoció Econòmica durant la protesta. Autor: A. Pujadas.