Un miler de persones per la llibertat d’Oriol Junqueras

Un miler de persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc de Sabadell aquest dijous al vespre per reclamar l’alliberament del vicepresident destituït de la Generalitat, Oriol Junqueras, empresonat a Estremera des de fa dos mesos.

Junqueras ha declarat de nou aquest dijous davant el Tribunal Suprem, demanant el seu alliberament. Tot i així, encara no hi ha decisió ferma de la sala, que s’espera arribi aquest divendres. L’exvicepresident ha assenyalat que és un “home de pau” i ha reafirmat la seva aposta pel diàleg.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assistit a la concentració, com també representants d’Esquerra Republicana a Sabadell (el portaveu municipal Juli Fernàndez ha estat a les portes del Suprem des del matí), i de les entitats Sabadell per la Independència (secció local de l’ANC) i Òmnium Cultural. La presidenta d’Òmnium Cultural a Sabadell, Montserrat Mateu, ha denunciat que la justícia espanyola no és independent, a diferència de la belga, mentre que ha lamentat la desigualtat que al seu parer van tenir els partits “unionistes” i els independentistes a les eleccions del 21 de desembre. En quant a Junqueras, ha dit que “no són presos; són ostatges del govern català”.

En opinió de Mateu, en igualtat de condicions, els independentistes haurien tingut al voltant de 75 diputats i més del 50 per cent de vots. La concentració ha acabat amb crits de “llibertat” i al ritme del Cant dels Segadors, Himne Nacional de Catalunya.

Foto portada: un moment de la concentració d’aquest dijous a la plaça Sant Roc. Foto: R.Benet / cedida.