Foto portada: Eduard Navarro, Joan Berlanga, Ramon Vidal i Elena Hinojo, aquest matí. Autor: J.d.A.

Unitat pel Canvi, satisfets amb els seus dos anys al govern

La coalició Unitat pel Canvi fa un balanç positiu dels seus dos anys al govern de Sabadell. Aquest novembre es compleixen 24 mesos de l’entrada d’UpC, i també de Guanyem, al govern llavors presidit pel republicà Juli Fernàndez. El referent dels comuns a Sabadell considera que estan fent una gestió discreta, sense crear crisis de govern, però eficaç.

Malgrat les vicissituts del mandat municipal, el portaveu d’Unitat pel Canvi (UpC), Joan Berlanga, considera que el quatripartit d’esquerres “és l’únic govern possible i el que necessita la ciutat”. Berlanga sosté que fan una aportació discreta a l’executiu “sense crear crisis de govern malgrat que es va incomplir el pacte de govern a l’estiu”. Ho diu en referència al relleu a l’alcaldia, que UpC reclamava per a Berlanga. Finalment, van decidir donar suport a la investidura de Maties Serracant, de la Crida, per fer efectiu el relleu.

“Escoltem els barris”

Tot i així, la coalició entre ICV, EUiA i militants de Podem reconeix que hi ha canvis que van més tard del que voldrien. En els darrers mesos hi ha hagut queixes diverses de veïns de Torre-romeu, Can Rull, Torreguitart, Can Deu, el Poblenou de la Salut, Espronceda i Campoamor, Can Llong o els Merinals. Berlanga assegura que “des d’Unitat pel Canvi estem cada setmana als barris escoltant la gent”, sense anar més enllà de la frase anterior: “algunes coses al govern no van tan ràpides com voldríem”.

Repàs a l’acció de govern 

Els regidors de la coalició, a més del portaveu Berlanga, Ramon Vidal, Elena Hinojo i Eduard Navarro, han repassat les gestió de les seves àrees. Així Vidal ha destacat que els punts de cardioprotecció a la ciutat seran mig centenar abnas que acabi l’any. Hinojo ha destacat l’aprovació del Codi ètic dels alts càrrecs, el Pla d’integritat i l’elaboració de Cartes de serveis per tots els serveis municipals. Navarro ha destacat que s’ha potenciat el Vapor Llonch i el propi Berlanga els plans estratègics ambientals (qualitat de l’aire, pla director de l’aigua, pla d’energies renovables, pla director de la finca de Can Gambús). Pel que fa a educació, destaca el Pla d’Equitat i Èxit Educatiu o el suport a les famílies d’entorns més desfavorits per estudiar anglès, música o fer extraescolars.

“Contra la política frontista”

Pel que fa a la polèmica de les banderes, sostenen que “la nostra prioritat és remuntar Sabadell des de l’esquerra sense defugir el debat al voltant de la situació del país”, que ressumeixen en “ni DUI ni 155”. “Estem en contra de la política frontista”, assegura. Retirar la bandera espanyola i europea com es va fer a Sabadell n’és un exemple d’aquest tipus de política? “Tot el que exclogui gent no ens sembla bé”, manté el regidor. Berlanga demana un “front democràtic” a les eleccions del 21 de desembre.

Foto portada: Eduard Navarro, Joan Berlanga, Ramon Vidal i Elena Hinojo, aquest matí. Autor: J.d.A.