La Policia Municipal. Autor: David B.

[Vídeo] Farrés, preocupada: “no podem tenir un policia darrera de cada un de vosaltres”

“No podem tenir un policia darrera de cada un de vosaltres”. Missatge clar i directe de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest dimecres en un vídeo penjat a les xarxes. “Estem detectant que esteu començant a no complir”. Farrés insisteix que cal quedar-se a casa per frenar el contagi. 

“És molt important continuar estant a casa. Ens és impossible tenir un policia darrera de cada un de vosaltres. Ens esteu avisant des de les xarxes que hi ha gent passejant com si res. És molt important mantenir la disciplina i que us quedeu a casa”. Farrés apunta que diversos ciutadans estan avisant a través de les xarxes socials que “la gent va a passejar com si res i s’atura a xerrar” per exemple, al parc del Taulí, a La Creu Alta, just davant de l’hospital de Sabadell. “Quedeu-vos a casa. Jo em quedo a casa. Espero que tu facis el mateix”.

Una vintena de denúncies en 24 hores

Segons informa la Policia Municipal, des de primera hora del matí de dimarts 17 de març fins la mateixa hora de dimecres 18 de març s’ha denunciat una vintena de persones per vulnerar les restriccions de l’estat d’alarma a la ciutat. En alguns casos, a més, se’ls ha denunciat també per desobediència als agents de l’autoritat.

Què està permès?

Cal recordar que amb l’aplicació de l’estat d’alarma els moviments estan restringits. Es pot sortir al carrer en comptades ocasions: per anar i tornar de la feina (qui hagi de treballar i no pugui fer teletreball), anar al metge, anar a comprar béns bàsics o a cuidar d’algú i anar al banc. En vehicle només s’hi afegeix un supòsit bàsic: repostar.

Però malgrat les restriccions, com no s’ha decretat un confinament total i molts sectors productius continuen en actiu, molta gent ha d’anar a treballar i això se suma amb la picaresca habitual mediterrània. Malgrat que s’ha notat una reducció de mobilitat i de circulació pels carrers, no s’ha arribat al punt del confinament total en algunes zones.

Foto portada: Marta Farrés, al vídeo que ha penjat.