Aprovat justet de Ciutadans al govern Farrés

Ciutadans ha fet balanç, aquest divendres, del primer any de govern municipal del PSC-Podemos. Un any que el portaveu de la formació taronja ha qualificat “d’estrany”.

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha manifestat que “està essent un govern insuficient. Li poso un cinc justet per no suspendre’l, perquè la pandèmia li ha agafat per sorpresa. El que sí és cert és que esperàvem molt més d’ells. Si no fos per la pandèmia els suspendria”.

Hernández ha recordat que quan va començar el nou executiu local “vam encarar de forma molt positiva un canvi de govern, ja que veníem d’un govern amb molt pes independentista, amb dos alcaldes independentistes, i per tant encaràvem de manera molt positiva i satisfactòria que es canviés aquell govern tripartit i que hi hagués un nou govern que es preocupés pels problemes reals dels ciutadans”.

“Des del nostre grup municipal hem pogut aprovar temes com el de l’eliminació de plàstics d’un sol ús, la millora en seguretat, la moció per plantar arbres a la ciutat, curiosament demanàvem plantar uns 2.000 arbres i recentment l’alcaldessa ha presentat als veïns que se’n plantaran 6.000”.

Ciutadans assegura que també han fet propostes sobre igualtat, en persones vulnerables “com les que tenen TDH, proposta de benestar animal, d’un nou skatepark al parc Catalunya. També ens hem queixat de la pujada abusiva d’impostos i en matèria de transparència vam denunciar la contractació de la parella d’un membre del govern i sobretot hem aconseguit que el govern presenti el seu Pla de mandat a finals d’any”.

Hernández ha apuntat que “des del primer moment vam oferir al PSC un pacte d’investidura. Es tractava de votar a favor de la investidura de Farrés a canvi de quatre propostes. Que s’apartés de l’alcaldia si fos inclosa en el tema que esta pendent amb SMATSA, la congelació d’impostos, pla de xoc i inversió als barris i la seguretat i neteja. No la van acceptar i no vam arribar a cap acord”.

“També vam fer varies propostes d’acord per escrit sobre les ordenances fiscals i el pressupost municipal però ho van refusar perquè van preferir aprovar-ho amb Junts per Sabadell”.

El portaveu de Ciutadans ha explicat que “durant aquest any hem estat molt propositius i volent col·laborar amb el govern, tot i que no ha estat possible perquè Farrés o el PSC han preferit sempre governar o tenir com a socis al partit independentista de Puigdemont que amb un partit constitucionalista com Ciutadans”.

“Encarem el que queda del mandat amb la mateixa manera que fins ara. Continuarem fent la tasca opositora amb propostes en positiu, però essent durs amb aquelles coses que considerem necessàries. Estarem molt pendents en què es gasten els diners i fiscalitzarem el govern”, ha conclòs Hernández.

Foto portada: El portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández. Autor: David B. 

Comments are closed.