Mas, Ciuró, Homs i Calçada

Artur Mas (CDC): “si falla Convergència no hi haurà independència”

  • L’expresident de la Generalitat ha assegurat que “serem decisius i som la garantia” de no fallar als catalans.

  • Francesc Homs ha reclamat el vot per Convergència per a enfortir la presidència de Puigdemont.

Unes 300 persones, 700 segons l’organització, s’han aplegat a la plaça del Doctor Robert a l’acte central de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Sabadell. El míting ha tingut una fort regust sabadellenc per les intervencions de Lourdes Ciuró i Miquel Calçada, així com  per les al·lusions de tots els oradors a la figura de Joan Oliver.

Lourdes Ciuró, diputada sabadellenca al Congrés i número tres de CDC per la circumscripció de Barcelona, ha obert les intervencions, fent la funció d’amfitriona. Ciuró ha esmentat les més de cent reivindicacions del Vallès que s’ha compromès a defensar al Parlament espanyol, entre elles les de les víctimes de la talidomida.

Acte seguit ha pres la paraula, Miquel Calçada, Mikimoto, cap de llista convergent al Senat per Barcelona. El periodista sabadellenc ha reclamat que vol ser “ciutadà el món, però amb un passaport amb nacionalitat catalana” i ha reivindicat el dret a ser català “sense ismes, ni istes”. Així mateix ha afirmat que el 26J es “vota per la independència” i ha demanat el vot a CDC per a “culminar”el procés sobiranista i per “lleialtat a Junts pel Sí (JxSí)”. També s’ha presentat com el “representant dels independents que volem la independència” i ha lamentat que en aquestes eleccions no s’hagi pogut repetir la fórmula de JxSí.

Calçada, Homs i Mas
Calçada, Homs i Mas, aquest dilluns. Autor: David B.

Sense dubte, Artur Mas, era l’orador més esperat de l’acte. L’expresident de la Generalitat ha argumentat que en les properes eleccions “serem decisius i som la garantia” de la defensa de Catalunya. Si Convergència és decisiva “podrem evitar que es governi contra Catalunya” i impedir que el govern espanyol vagi al Tribunal Constitucional per impugnar lleis aprovades pel Parlament de Catalunya com ara les de la pobresa energètica o contra els desnonaments. També ha reivindicat el paper de CDC com capdavantera de totes les revindicacions del poble de Catalunya com va succeir el 9 de novembre de 2014 quan es van posar les urnes, malgrat les amenaces de Mariano Rajoy.

D’igual manera ha defensat a Convergència com la “garantia de no fallar” als catalans. Ha constatat que a Catalunya darrerament s’ha viscut “situacions complicades” i no per culpa de la gent de fora, en clara al·lusió a la CUP. “Algun extrem de Catalunya pot fallar, però si falla Convergència no hi haurà independència” que ha reivindicat com el “carril central i l’espai majoritari” del país. També ha reclamat el vot a la seva formació per enfortir la presidència de Carles Puigdemont.  A Madrid, ha pronosticat, no hi haurà majories clares i haurà un president dèbil, per això s’ha de votar Convergència per enfortir a Puigdemont i JxSí.

Enfortir a Puigdemont

Finalment ha intervingut, Francesc Homs, el cap de llista de CDC al Congrés, que ha presentat la repetició de les eleccions con un fracàs de la política espanyola i un tret característic de la “marca Espanya”. Així mateix ha carregat contra el PP, Podemos i l’acord entre PSOE i Ciutadans, però també contra la CUP que ha estat un “entrebanc” i ha portat el procés sobiranista a un “atzucac”. Una gent, ha ironitzat, que  “ho volien tot, però han tirar tot per l’aire”.

Francesc Homs
Intervenció de Francesc Homs a la plaça Doctor Robert. Autor: David B.

Seguidament ha desgranat les raons per votar Convergència. En primer lloc, com la força que defensarà Catalunya e impulsarà a Madrid polítiques per crear feina. En segon lloc, perquè el PP abandoni el govern i “deixi de fer mal a Catalunya i Espanya”. En tercer lloc, per enfortir la presidència de Puigdemont. En aquest sentit, ha contraposat el fet que la CUP votés el mateix que Ciutadans, PSC, Catalunya Sí Que Es Pot i PP, amb la petició de confiança que ha fet Puigdemont.

“S’han posat d’acord per fer la punyeta”- ha assegurat- i ha recordat que aquests vots han estat un veto que ha impedit discutir uns pressupostos que contemplaven 1.000 milions d’euros addicionals que ara “aniran a parar a les butxaques del senyor Montoro”. Homs ha conclòs el seu parlament assegurant que “o hi som tots o no hi ha alternativa” i ha insistit en demanar el vot  a CDC per a “reforçar a Puigdemont” i “a un procés que ara viu moments delicats”.

Foto portada: Mas, Ciuró, Homs i Calçada en l’acte d’aquets dilluns a Sabadell. Autor: David B.