Toni Font, Carles Rossinyol i Sílvia Renom, aquest divendres en roda de premsa. Autor: A. Pujadas.

CiU proposa elaborar un pla director de la Policia Municipal

El grup municipal de CiU proposa elaborar un pla director de la Policia Municipal que serveixi com a “full de ruta” perquè sigui quin sigui el govern de la ciutat es pugui seguir aplicant el canvi de model cap a una policia de proximitat.

El portaveu i regidor del grup municipal de Convergència i Unió, Carles Rossinyol, assegura que quan es fan canvis en la Policia Municipal “no es poden fer actuacions tipus bolet, aïllades, que acaben sent un titular”. Rossinyol acusa al govern local d’aplicar el canvi de model de la policia local sense tenir un pla de com fer-ho.

Donem suport a l’equip de govern en el canvi a la Policia Municipal però això no poden ser improvisacions, ha de ser pensat, treballat, amb uns objectius clars, i un full de ruta ben definit per aconseguir aquests objectius”, assegura Rossinyol.

El cap de files local de CiU, Carles Rossinyol, creu que “s’haurien de formular quins són els principis d’actuació, les prioritats de la Policia, amb quins mitjans es pot fer, quin és el programa d’inversions anuals i quina plantilla es necessita” entre altres aspectes a tenir en compte, ha explicat.

En aquest pla director hi haurien de ser, segons el grup municipal, tant policies, professionals externs, responsables polítics i els membres dels diferents grups municipals. Per poder avaluar els resultats d’aquest pla. Des de CiU també proposen crear una comissió de seguiment del pla director, que s’hauria d’avaluar a partir d’indicadors per poder mesurar l’efectivitat dels canvis.

Sensació d’inseguretat

Preguntat per la sensació d’inseguretat que es viu a la ciutat amb casos com les agressions a treballadors de la biblioteca del Nord o la crema de vehicles i contenidors, Rossinyol assegura que “ha disminuït pels fets objectius que han passat”, i ha assegurat que “l’alcalde no ha sabut prendre les decisions adequades per resoldre la situació”. El portaveu convergent ha afegit que “no hi pot haver llibertat sense seguretat”.

Foto portada: Toni Font, Carles Rossinyol i Sílvia Renom, aquest divendres en roda de premsa. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.