Foto portada: l'alcalde d'Igualda, Ciuro i Artadi, a l'Espai Cultura. Autor: J.d.A.

Ciuró dóna el tret de sortida a la precampanya de les municipals

La diputada al Congrés Lourdes Ciuró ha donat el tret de sortida a la precampanya de les eleccions municipals de l’any vinent en una presentació davant 300 persones a l’Espai Cultura. Ciuró és optimista amb el futur de Sabadell malgrat les oportunitats perdudes. 

Com a escala catalana va fer Carles Puigdemont la passada tardor amb part de l’independentisme, l’alcaldable del PDeCat aspira a recuperar l’esperit de llista Junts per Catalunya i aglutinar el sabadellenquisme al seu voltant.

“Tenim una ciutat viva, que batega per si sola; amb no fer nosa l’Ajuntament ja faria la seva feina, i si hi s’hi posa al costat i exerceix com a capital, encara més. Tenim moltes oportunitats”, ha assegurat, mantenint que “l’equip de govern actual no ha sabut posar la ciutat al dia; l’últim projecte gran de ciutat va ser el parc de Catalunya amb l’alcalde Farrés. Obertament es reconeix que la ciutat no té projecte. Arribarà el 2019 i hi ha una oportunitat”, en to optimista: “som sabadellencs, ho volem ser i ho reivindiquem. Recuperar l’autoestima no serà tan complicat”.

Ciuró ha assegurat que volem tenir la nostra “identitat”, mantenir la ciutat de serveis i potenciar la indústria, sense ser el pati del darrera de Barcelona. Reclama tres peces als pressupostos generals de l’Estat: l’estació de RENFE a Can Llong, la caserna de la Guàrdia Civil i l’edifici de Correus a la Via Massagué.

En un acte sense referències al PDeCAT i només amb un cartell a Junts per Catalunya i dos missatges, #JuntsXSabadell i #CiuróXSabadell, Ciuró ha obert la mà a configurar una candidatura de “persones que vulguin sumar per la ciutat”. Rebutja unes eleccions marcades per la tensió identitària: “no volem que es polaritzin les eleccions a Sabadell al contrari que altres que volen fer fitxatges a fora per fer discursos radicals [referència a Cs i Manuel Valls per Barcelona]. No ens convindria la polarització a Sabadell perquè tenim molta feina d’entesa a fer i convé que la prioritat sigui l’interès de ciutat”, ha seguit, avisant però que “sempre estarem al costat del país”. “No pactar entre formacions sobiranistes seria un contrasentit als nostres propis programes”, ha reconegut finalment.

L’alcalde d’Igualada: “esteu desdibuixats” com a ciutat

Ciuró ha estat acompanyada per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. Posteriorment s’hi ha afegit Elsa Artadi, directament des del Parlament. “Ciuró és la persona ideal per posar primer Sabadell i després Catalunya, perquè fent primer Sabadell farà també Catalunya”, ha afegit, recomanant Ciuró a ser la primera comercial de Sabadell com ell ho és d’Igualada: “Sabadell està desdibuixada. Teniu un problema molt greu de comunicació en positiu a la ciutat. Teniu molta feina a fer. Però una marató comença amb un primer pas i us demano començar ja la marató”.

Can Gambús

Artadi assegura que les sigles dels partits s’han desbordat cap a projectes més transversals: “quan fem les Diades, vam fer l’1 d’octubre o les manifestacions ningú pregunta de quin partit vens. El sentiment aquest va funcionar i segueix funcionant. La fórmula que proposa Ciuró és la que ara toca”. Unes 300 persones s’han aplegat a l’Espai Cultura Sabadell. L’acte ha estat presentat pel periodista Josep Mercadé, exdirector del Diari de Sabadell.

Foto portada: l’alcalde d’Igualda, Ciuro i Artadi, a l’Espai Cultura. Autor: J.d.A.

Comments are closed.