Cs exigeix la suspensió immediata de les plusvàlues

Ciutadans portarà una moció al proper ple, del dimarts 1 de desembre, on el grup municipal exigirà la devolució de l’impost de plusvàlues cobrat de manera “injusta” per part de l’Ajuntament i reclamarà la paralització del cobrament d’aquest impost, en tots aquells casos que sigui demostrable que el propietari hagi venut l’immoble per menys valor pel que va comprar-lo; és a dir, hi hagi una pèrdua de valor.

El grup taronja denúncia la falta d’implicació per part de l’Ajuntament davant la situació que es troben diversos propietaris de la ciutat; aquells que han venut un immoble i s’ha registrat una pèrdua de valor. El grup municipal considera que és una situació totalment injusta i que, per això presentaran una moció al proper ple del dimarts, dia 1 desembre, on s’exigirà la devolució de l’impost a tots els propietarsia afectats i es reclamarà la suspensió immediata d’aquest impost, encara vigent.

Ha estat un tema recurrent al llarg dels últims anys així mateix va transcórrer al Tribunal Constitucional el qual va determinar la suspensió de la plusvàlua en tot aquell ciutadà que havia hagut de vendre el seu immoble per un valor menor al preu que va adquirir-lo; és a dir, com que no hi ha guany se suspèn l’impost de plusvàlues. El número dos del grup municipal, José Luis Fernández, assegura que és un tema que porten arrossegant des de fa molts anys i se li ha de posar fi.

“Les persones que reclamen perquè tenen poder adquisitiu, advocats i informació; però les persones que no tenen informació o capacitat per posar la contenció no recuperen els diners; que el Tribunal Constitucional assegura que no haurien d’haver pagat. Queda palès que reclama qui té més recursos”. A més Fernández assegura que “els ajuntaments en general ho amaguen perquè no els interessa retornar diners i queda en el silenci”.

El portaveu del grup de ciutadans, Adrián Hernández, lamenta que els petits propietaris, veïns de la ciutat, haguin de fer una reclamació per via judicial; i que l’Ajuntament “no faci d’ofici la revisió i informi el contribuent”. El grup municipal pretén denunciar com l’Ajuntament compensa als grans propietaris i gent informada, però a la resta de ciutadans els deixa de banda. Per aquest motiu, asseguren, que la moció queda justificada; així mateix, demostraran que la situació actual de la plusvàlua és ‘injusta’.

Foto portada: El portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández. Autor: David B.

Comments are closed.