Ciutadans pressiona per complir l’acord de dedicar un carrer a Clara Campoamor

El portaveu de Ciutadans a l’ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, reclama al govern que “compleixi d’una vegada l’acord unànime per dedicar un carrer a Clara Campoamor”, aprovat al 2016. Hernández hi insisteix amb motiu del 131è aniversari del naixement de Campoamor, impulsora del vot femení a la Segona República espanyola. 

L’Ajuntament de Sabadell encara no ha complert l’acord, formulat per Ciutadans i aprovat per unanimitat al 2016, de dedicar un carrer de la ciutat a Clara Campoamor. El portaveu, Adrián Hernández, exposa que des de la formació no entenen “per què s’està frenant la iniciativa. Ho hem preguntat i tampoc hem obtingut resposta”, assegura.

A Hernández ni tan sols li consta que s’hagi iniciat la tramitació de la proposta, que consistia en “sol·licitar a la comissió del nomenclàtor un estudi i la redacció de l’informe per a executar la iniciativa”. Des de Cs demanen a la comissió que trobi “una ubicació nova o bé un carrer que encara hi hagi cap habitatge. D’aquesta manera, el canvi de nom no comportaria molèsties per als veïns, que no haurien de canviar la informació del seu DNI”.
El portaveu de Ciutadans considera aquesta una acció de caire feminista ja que reivindica la figura de Campoamor com “una figura que representa a la perfecció la lluita per la igualtat”. Han assegurat que “Ciutadans té un compromís amb allò que aquestes dones van defensar” i que encara avui “queden moltes desigualtats per les quals treballar”.

La presentació de la proposta es va fer al 2016 coincidint amb el 85è aniversari de la conquesta del dret a vot a espanya, al 1931. Per això, un dels objectius de la petició era “recordar als qui van lluitar pel sufragi universal, entre els quals va haver-hi moltes dones, i pel desenvolupament del nostre sistema democràtic”, ha afirmat Hernández.

Finalment, el portaveu de Ciutadans ha lamentat que “l’any passat es perdés l’oportunitat de dedicar el carrer a aquesta dona, coincidint amb el 130 aniversari”. A més, ha explicat que “desgraciadament” el nomenclàtor de la majoria de ciutats, entre elles Sabadell, “no fa justícia a moltes dones rellevants de la història”.

L’equip de govern de l’Ajuntament, per la seva part, no s’ha pronunciat al respecte.

Foto portada: Hernández, a la sala de plens. Autor: David B.