Foto portada: tertúlia del programa 'Desperta Sabadell'. Autor: @radiosabadell via Twitter

Crisi a ‘Ràdio Sabadell’: el PSC demana la dimissió de Miquel Soler

  • Els socialistes també volen que dimiteixin les responsables tècniques de l’emissora.

  • La Crida per Sabadell es compromet a dialogar amb els treballadors.

Després de la creació de la plataforma Ràdio Sabadell diu prou i les denúncies dels treballadors sobre precarietat laboral, els diferents partits de l’oposició han reaccionat aquest divendres a la notícia.

Des del PSC Sabadell, el portaveu municipal, Josep Ayuso, ha demanat la dimissió del regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler (Guanyem), i de les dues responsables tècniques de la ràdio, Montse Pérez i Carme Matamala, ja que considera que s’han de prendre “responsabilitats polítiques al màxim nivell”. De la mateixa manera, Ayuso ha reclamant la readmissió de les persones acomiadades els darrers mesos “sense motiu aparent”.

Ayuso ha explicat com va ser l’última reunió del Consell d’Administració i ha acusat a Soler i Matamala, gerent de la ràdio, de “mentir” als consellers. El portaveu dels socialistes també ha anunciat que els membres del grup no assistiran a cap programa, tertúlia ni debat “fins que no es solucioni aquesta situació”.

CiU i Ciutadans demanen un Consell d’Administració

El regidor del grup municipal de CiU Toni Font ha lamentat traslladar el debat “fora del marc on s’hauria de tractar, que és el Consell d’Administració de Ràdio Sabadell”. Font assegura que de no fer-ho així es faria un mal favor a la ràdio perquè significaria “tornar als orígens que teníem en aquesta ciutat davant d’una ràdio fortament polititzada i dirigida per part de l’equip de govern”. Des del grup municipal asseguren que “no volem centrar el debat en els despatxos polítics” i per aquest motiu demanaran celebrar un Consell d’Administració extraordinari per estudiar la situació i en el qual “s’haurà de donar veu als treballadors de la ràdio”, ha assegurat el regidor Font.

Adrián Hernández, portaveu de Ciutadans Sabadell, ha demanat la convocatòria extraordinària i urgent del Consell “per escoltar les explicacions de Soler”, mentre que ha fet una crida a ERC, la Crida i Unitat pel Canvi a “aprofitar el canvi de cartipàs per treure la responsabilitat de la ràdio a Guanyem Sabadell”.

El Partit Popular també demanarà un informe al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) per “veure si a Ràdio Sabadell es compleix el pluralisme”, com ha explicat el seu portaveu, Esteban Gesa. Al contrari que el PSC, des dels populars no reclamen la dimissió de Miquel Soler, ja que consideren que “el màxim responsable és el president del Consell d’Administració, Juli Fernàndez, i ell sabrà què fer”.

La Crida es compromet a analitzar la situació. 

La Crida per Sabadell ha estat l’únic partit del govern que ha reaccionat afirmant que “entomem la proposta de diàleg i ens comprometem a analitzar la situació en profunditat”. Des de la formació han refermat el seu compromís “amb la defensa dels drets de les treballadores”.

Foto portada: tertúlia del programa ‘Desperta Sabadell’. Autor: @radiosabadell via Twitter

Comments are closed.