Foto portada: el regidor de Ciutadans Adrián Hernández. Autor: J.d.A.

Critiquen la participació de l’autor de l’informe Machado en les jornades del nomenclàtor

El regidor de Ciutadans (Cs) Adrián Hernández qualifica “d’inadmissible” que l’equip de govern hagi convidat a unes jornades institucionals sobre el nomenclàtor a l’historiador Josep Abad Sentís, autor de l’anomenat ‘Informe Machado‘. Abad proposava retirar carrers a figures com Antonio Machado per considerar-les anticatalanes.

El regidor recorda que l’informe dut a terme per Abad, és “una proposta xenòfoba i supremacista”, que “relacionava amb franquista tot l’espanyol, raó per la qual el quatripartit va acabar retirant l’informe l’agost de 2017 a instàncies de Ciutadans”. Hernández ha assegurat que “és vergonyós que els governants de Sabadell tornin a acudir a un professional que va elaborar una proposta esbiaixada i partidista en un acte institucional, després de la vergonya que va suposar el document fa només un any”.

“El cèlebre informe, encarregat pel consistori i que va ser distribuït posteriorment a les entitats locals, realitzava una radiografia del nomenclàtor de Sabadell que després havia de discutir-se en la Taula de la Memòria Històrica”.

Hernández ha incidit en “la gravetat” que es torni a recórrer a aquest historiador, que està vinculat a l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), sobretot quan tot i la important polèmica “ningú del govern va demanar disculpes als ciutadans ni es van depurar responsabilitats polítiques pel succeït”.

Foto portada: el regidor del Grup Municipal de Ciutadans a l’ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández.