Cs: Farrés pujarà més els impostos als treballadors que a les grans empreses

Si res no canvia en 48 hores, Ciutadans votarà en contra de les primeres ordenances fiscals de Marta Farrés. El partit taronja considera “abusiu” pujar un 2 per cent l’IBI i la taxa d’escombraries que proposen, i mantenen en principi, el PSC i Podemos. 

El portaveu municipal, Adrián Hernández, assegura que els socialistes pugen els impostos per sobre de l’IPC a la primera de canvi. Un increment que van criticar quan estaven a l’oposició. Dels tres grans tributs (IBI, taxa de residus i IAE, que paguen les empreses amb una facturació superior al milió d’euros), Hernández destaca que l’IBI i residus pujaran el doble que l’IAE, després d’estimar-se una al·legació de Junts per Sabadell per deixar l’increment de l’IAE en un 1 per cent, més que l’increment del cost de la vida però per sota del 2 per cent aprovat en fase provisional. L’increment fiscal per tant recaurà, diu Cs, “en les rendes mitjanes i treballadores”, diu Hernández.




Ciutadans recorda que el darrer mandat el quatripartit va modificar la taxa de residus, bonificant-la a les rendes baixes i incrementant-la en general a les rendes mitjanes i sobretot les altes. El PSC, llavors a l’oposició, també ho va criticar però “ara en el govern a la primera oportunitat impulsen una nova pujada abusiva”.

El debat definitiu de les ordenances es farà aquest divendres al matí, en una sessió extraordinària del ple municipal. Un cop aprovades les ordenances, el govern obrirà el debat dels seus primers pressupostos.

Foto portada: el portaveu de Cs, Adrián Hernández, a la sala de plens. Autor: David B. 

Comments are closed.