Foto: J.d.A

Cs: la Covid obliga a fer uns pressupostos de foc nou

El grup municipal Ciutadans té molt clar que cal realitzar uns pressupostos de base zero, davant la forta crisi econòmica de la Covid-19. El grup taronja prioritzarà, per una banda, les inversions en l’àrea pública, ampliar voreres, oferir un reforç en els parcs infantils, seguir el control de plagues i augmentar la seguretat pública. Per altra banda, creu que cal incidir en la política d’adquisició d’habitatge.

El grup taronja creu que és necessari posar el comptador a zero davant de l’aprovació dels propers pressupostos per analitzar totes les partides públiques que s’han de realitzar i quines no. El partit vol replantejar el model econòmic de la ciutat i valorar les àrees prioritàries.

El portaveu, Adrián Hernández, anuncia que per aprovar els pressupostos del 2021, el grup taronja ha aportat diverses propostes al govern de la ciutat que no s’han tingut en compte. Aquestes són un acord d’investidura, un acord de pressupostos i un acord per aconseguir una estabilitat de mandat.

Hernández mostra el vertigen davant la situació econòmica actual, ja que el PIB baixa més de l’11 per cent, la qual cosa no passava des de la Guerra Civil.

“Els números fan por, per això calen uns pressupostos com els que mai s’havien fet, han de ser uns pressupostos extraordinaris. A causa de la situació econòmica tornem a fer una proposta no només al govern de la ciutat, sinó a tot el consistori”, assenyala Hernández.

El grup taronja creu que cal invertir en l’àrea pública i reforçar amb totes les perspectives de la Covid-19; ampliar les voreres, reforçar els parcs infantils, seguir el control de plagues i augmentar la seguretat pública. Tanmateix, volen invertir en la política d’adquisició d’habitatge i la despesa en promoció econòmica.

Les dues grans línies d’actuació

Ciutadans creu que s’han de cenyir en dues grans línies d’actuació. La primera és realitzar un gran acord entre els diversos grups polítics de Sabadell, “així mateix, sabrem que hem de tenir en compte pels pròxims pressupostos i què no”, apunta el regidor José Luís Fernández. La segona és recaptar diners del fons europeus per tal d’invertir-los a la ciutat.

Foto portada: Jocs infantils Parc del Nord. Autor: J.d.A