Cs reclama a l’Ajuntament que cedeixi espais exteriors als gimnasos per esquivar el tancament

Ciutadans (Cs) demana a l’Ajuntament que faciliti als gimnasos poder realitzar les seves activitats a l’aire lliure. Denuncien les “traves” que es posa al sector. Així mateix, la formació taronja demana deixar de perseguir al sector esportiu, “greument perjudicat” per les restriccions, i proposen cedir espais públics perquè gimnasos i clubs esportius hi realitzin l’activitat esportiva. “L’esport ajuda a contribuir el benestar físic i psicològic”, insisteixen des de la formació.

La formació liberal, davant les restriccions imposades per la Covid-19, exigeix al govern de Marta Farrés buscar alternatives per facilitar les activitats dels gimnasos, obligats a tancar les instal·lacions interiors. El portaveu del grup municipal, Adrián Hernández, porta una proposta palpable al govern:

“Cal la cessió d’espais a l’aire lliure de manera gratuïta mentre durin les restriccions que obliguen a aquests a tancar”. A més, afegeix que el govern municipal “no sols no se cedeixen sinó que impedeix als clubs obtenir un permís per a realitzar la seva activitat a l’aire lliure”.

Per contra, el portaveu recorda que en altres ciutats del Vallès, com ara Terrassa o Rubí, es facilita als gimnasos diferents espais públics. El portaveu posa el focus en l’esport, ja que insisteix que mantenir l’activitat esportiva i física beneficia la salut de les persones, tant a nivell físic com psicològic. Per últim, llança la proposta d’estudiar la introducció d’ajudes directes i bonificacions a les taxes municipals pels afectats; recorda que “l’espai públic i les taxes són competència de l’Ajuntament”.

Restriccions del sector esportiu 

A Catalunya, les mesures sanitàries provocades per la Covid-19 anunciades després de Nadal estaran vigents fins al 24 de gener com a mínim. Les restriccions van començar a aplicar-se el 7 de gener i havien de finalitzar el 17 de gener. Entre els sectors més afectats ens trobem els gimnasos que han de mantenir-se tancats i les activitats esportives només es poden realitzar a l’aire lliure.

Més informació: 

Cassolada contra el tancament de gimnasos

Foto portada: protesta contra el tancament dels gimnasos la setmana passada. Autor: David B. 

Comments are closed.