Cs vol que l’Ajuntament entri al Consorci Besós per preservar el riu Ripoll

Ciutadans vol que l’Ajuntament s’incorpori al Consorci Besós per garantir el manteniment del parc fluvial del riu Ripoll, cada cop més “afectat” per la “insuficient” aportació municipal. El partit taronja sosté que l’equip de govern ha de reclamar que el Ripoll formi part d’aquest consorci. 

El consorci Besós està format pels ajuntaments de Barcelona, Sant Adrià, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac. Ciutadans vol que l’ajuntament de Sabadell s’incorpori a aquest consorci per preservar el riu Ripoll al seu pas pel municipi, cada cop en pitjor estat segons el partit taronja. A la proposta s’hi haurien d’afegir altres consistoris, com Barberà, Ripollet o Castellar, per on també passa el Ripoll.

“Durant el desconfinament, el Ripoll va ser un dels destins preferits dels nostres veïns i desgraciadament es van trobar a un dels nostres principals pulmons verds més degradat que mai. Actualment ens trobem amb el Torrent de Colobrers tancat i en una situació lamentable, amb zones restringides al pas des de fa mesos per despreniment degut al temporal Glòria o amb ponts tancats per falta de seguretat”, ressalta el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández.

Ciutadans vol que la solució vingui pels fons de la Diputació, que l’any 2019 va destinar prop d’un milió d’euros al Parc Fluvial del Besòs, mentre que així els ajuntaments per on passa el riu només s’han de centrar en mantenir de forma ordinària els espais. D’altra banda, Hernández sosté que si es volen aconseguir diners de la Unió Europea per mantenir grans espais naturals sempre és més fàcil fer-ho amb projectes consorciats que no anant en solitari.

Hernádez creu que Sabadell s’hauria d’adherir al consorci Besós o, en el seu defecte, crear-ne un de propi per al Ripoll i així tenir finançament d’altres administracions per mantenir i millorar el riu que travessa Sabadell al llarg de set quilòmetres.

Foto portada: el riu Ripoll, durant el desconfinament. Autor: David B. 

Comments are closed.