Cuixart surt de la presó i és rebut amb entusiasme a la seva empresa de Sentmenat

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha estat rebut amb estusiasme per la plantilla de la seva empresa, Aranow, ubicada a Sentmenat. Cuixart ha sortit de la presó, com podrà fer tres dies per setmana, per treballar a la seva empresa i fer tasques de voluntariat. Té pendent a més un permís de 72 hores consecutives. 

Cuixart ha sortit de Lledoners a les 8 del matí i ha arribat a la seva empresa entre les 9 i les 10, on ha estat rebut amb entusiasme per la plantilla. En un breu discurs, el president d’Òmnium, condemnat a 9 anys per sedició, ha apostat per seguir treballant per “l’amnistia i la llibertat” i ha agraït els seus empleats el suport que li han transmès en els darrers dos anys i l’esforç que han fet garantir la supervivència de l’empresa Aranow, de la qual n’és propietari.

“Hem demostrat que som un equip”, ha apuntat el president d’Òmnium visiblement emocionat davant una vintena de treballadors. “Hem mantingut els llocs de treball sense renunciar a ser el que som”, ha destacat.

Cuixart ha sortit aquest dijous de la presó fent ús per primer cop de l’article 100.2 que la Junta de Tractament de Lledoners va concedir-li el passat 6 de febrer. Es tracta d’un permís que els presos classificats en segon grau poden demanar per anar a treballar i fer voluntariat.

Pendent d’un permís de 72 hores

Cuixart, perpetuenc però resident a Sabadell i amb empresa a Sentmenat, ha sortit aquest dijous en virtut de l’aplicació del règim penitenciari que li permet sortir durant diverses hores tres cops a la setmana per treballar i també per fer tasques de voluntariat. És el mateix que es començarà a aplicar en breu a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell (més info: ‘Forcadell podrà sortir de la presó tres dies a la setmana‘).

A banda d’això, Cuixart té pendent un permís de 72 hores consecutives en llibertat. Un permís al qual la fiscalia es va negar perquè no estava “penedit” del seu delicte, però al que la jutgessa de Vigilància Penitenciària va donar llum verda fa uns dies (més info: ‘Permís per a Cuixart amb la fiscalia en contra‘).

Foto portada: Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, aixecant el braç en el moment en què ha arribat a Aranow el 13 de febrer de 2020. Autor: ACN. 

Comments are closed.