Aquest és el programa de la Diada aquest any

Per tercer any consecutiu, la part baixa del parc de Catalunya, la més propera a Francesc Macià, serà el centre neuràlgic dels actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya a Sabadell. L’acte central es farà ben d’hora, a les 10 del matí.

A les 10 hores començarà l’ofrena floral ciutadana. Després la Coral Fundació Club Natació Sabadell amenitzarà musicalment l’ofrena. La lectura del manifest anirà a càrrec de Lydia Orobitg, de l’Esbart Sabadell Dansaire. Hi ha altres actes al llarg del matí.

  • A les 11 del matí, també davant del pont del llac del parc de Catalunya, tindrà lloc la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola, activitat organitzada conjuntament per l’ACF Sabadell Sardanística.
  • A 2/4 de 1 del migdia, Martín Rodrigo Alharilla, professor d’Història contemporània a la Universitat Pompeu Fabra, pronunciarà la conferència La participació espanyola en el tràfic d’esclaus, a la seu de l’Agrupación Andaluza San Sebastián de los Ballesteros (av. de Lluís Companys, 81, Masia de Can Rull). La xerrada l’organitzen l’Agrupación i el consistori.
  • A partir de les 2 del migdia, serà el moment per al dinar popular, que consistirà en un plat de mongetes amb botifarra, a la font de Can Rull, organitzat per l’Agrupación Andaluza San Sebastián de los Ballesteros.

En clau més política, val la pena recordar que la vigília de l’Onze de setembre hi havia una manifestació convocada per l’esquerra anticapitalista a la plaça Marcet. Però la previsió meteorològica ha provocat que fos suspesa.

Pinça al govern Farrés

Així val la pena afegir també que el manifest institucional aquest any s’està mirant amb lupa. Per una banda, Ciutadans ha carregat contra el govern socialista perquè considera que el manifest és tant sobiranista com els impulsats els darrers anys. Però per altra banda els partits independentistes (ERC, Crida i Junts), així com Òmnium i l’ANC compareixeran dimecres després de l’acte per fer una declaració de denúncia del manifest impulsat per l’actual govern. Asseguren que el manifest obvia la “repressió”, és “insensible” i deixa fora la reclamació del dret a l’autodeterminació.

La manifestació independentista de la tarda

D’altra banda, s’espera que centenars de sabadellencs assisteixin, amb sortida en autocar des de Sabadell de la mà de Sabadell per la Independència, a l’acte convocat per l’ANC a la plaça d’Espanya de Barcelona.

Foto portada: interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, pel cor Lieder Càmara. Autor: J.d.A.

Comments are closed.