L'exdiputat Xavier Domènech a l'entrada del Suprem per declarar aquest 28 de febrer del 2019. (Horitzontal)

Domènech, sobre el 20-S: “l’Estat havia entrat en una lògica de guerra; el mínim era mobilitzar-se”

L’exlíder d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha criticat l’actuació de l’Estat durant el 20-S i ha defensat que va fer crides a la mobilització. “L’Estat havia entrat en una lògica de guerra i el mínim democràtic era mobilitzar-se”, ha manifestat durant la seva declaració.

Domènech –proposat de testimoni per Vox– ha dit que ell no hi era però que li van explicar que l’ambient era pacífic i ha posat com a exemple que la seva parella hi va assistir amb el seu fill de quatre anys. “La meva dona hi va anar i no el va convocar ningú dels que estan en aquesta sala”, ha remarcat. Domènech ha defensat el referèndum i l’ha definit com “un acte d’afirmació de la sobirania nacional més magnífica de la nostra història”.

També ha reconegut que va fer unes declaracions l’endemà del 20 de setembre en l’escenari muntat al TSJC i que va cridar a participar en el referèndum. A preguntes de la lletrada de Forcadell, ha explicat que va dir “Rajoy ens veiem l’1-O” i també que a dalt l’escenari l’acompanyava un altre membre de la mesa, Joan Josep Nuet, investigat al TSJC.

També ha apuntat que tot i que la seva formació no és independentista va fer una crida a la participació de l’1-O.

Foto portada: Domènech, a l’entrada del Suprem. Autor: ACN.

Comments are closed.