Els regidors Toni Font, Josep Beltran, Carles Rossinyol i Sílvia Renom. Autor: A. Pujadas.

El PDeCAT, contra l’empresonament de Carme Forcadell i la retirada de la bandera europea

Els regidors del PDeCAT creuen que amb l’empresonament de Carme Forcadell, dels consellers cessats i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, s’estan jutjant idees polítiques i defensen que al Parlament es “pugui discutir sobre qualsevol tema”.

Poques hores després de l’empresonament de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el portaveu del grup municipal del PDeCAT, Carles Rossinyol, assegura que “el que estem veient cada vegada més és un judici a les idees polítiques” (més info: ‘Forcadell, a presó sota fiança de 150.000 euros‘).

Rossinyol ha criticat les decisions judicials per “discriminatòries”, en relació a les diferents mesures preses pel jutge del Tribunal Suprem sobre els set membres de la mesa parlamentària.

D’aquestes set persones, sis són independentistes i una no, però van votar el mateix. Van permetre que amb les decisions de la Mesa es pogués parlar de tot. Llavors, tenim unes decisions judicials molt discriminatòries. D’una banda, a unes persones se’ls imposa presó sota fiança i a una altra no. Per quina diferència? Perquè un no és independentista i els altres sí, havent votat el mateix”, lamenta Rossinyol.

El portaveu demòcrata també es pregunta per què Forcadell no té una setmana per a dipositar la fiança com la resta de membres de la Mesa, que podran fer-ho fins dijous vinent.

Treuen la bandera espanyola i l'europea de l'Ajuntament. Autor: David B.
Treuen la bandera espanyola i l’europea de l’Ajuntament. Autor: David B.

Sobre la retirada de la bandera espanyola i l’europea de la façana de l’Ajuntament, Carles Rossinyol, assegura que “és una decisió que es va prendre sense consultar-ho amb la resta de grups municipals”. El portaveu i regidor del PDeCAT explica que els hi sembla “coherent” que s’hagi retirat la bandera d’Espanya, però no comparteixen que s’hagi tret la bandera europea: “no té cap mena de sentit. Nosaltres sempre hem defensat que estem dintre la Unió Europea i que hi volem estar”.

Rossinyol demana més mesures per a preservar els gegants

En relació a altres temes municipals, Carles Rossinyol ha proposat que es faci una rèplica dels gegants de la ciutat, que assegura que els actuals són del 1929, que aquests s’exposin en algun lloc visible i que des de l’Ajuntament es doni més suport a les entitats geganteres.

Foto portada: Font, Beltran, Rossinyol i Renom, aquest divendres. Autor: A. Pujadas.