Esteban Gesa. Autor: David B.

El PP farà oposició des de fora del ple i veu Marta Farrés “acomplexada”

  • La declaració judicial al cas Mercuri com a testimoni impedeix Farrés desbloquejar el conflicte d’SMATSA, segons Gesa. 
  • El president del PP anuncia que presentaran mocions al ple com una entitat més: “el PP no desapareixerà de Sabadell”. 

Expulsats del ple per primera vegada en 30 anys, el Partit Popular seguirà fent oposició ara des de fora. Així ho ha anunciat el seu president local i exregidor Esteban Gesa. Els conservadors portaran mocions al ple i seguiran l’actualitat municipal de ben a prop per mirar de tornar a tenir representació d’aquí a quatre anys.

El PP va quedar fora a l’Ajuntament el passat 24 de març, a Sabadell i a la majoria d’ajuntaments catalans. Per posar un exemple, a tot el Vallès Occidental només tenen un regidor, a Cerdanyola. Zero regidors a Sabadell, a Terrassa, a Sant Cugat, a Rubí, a Barberà, a Montcada… “ens va llastrar la marca i el moment, aquella campanya de Pedro Sánchez del 28 d’abril dient que venien les dretes i també la novetat de VOX tot i que sabíem com vam dir llavors que votar VOX era llençar el vot”, valora ara Gesa. Recuperat ja del cop, Gesa assegura que farà “oposició seriosa” des de fora. Anuncia que presentarà mocions al ple, com una entitat més, aprofitant la reforma del Reglament Orgànic Municipal que així ho permet.

Com valora Gesa els primers compassos del mandat?

El president local del PP veu l’alcaldessa “acomplexada”. Assegura que és incapaç de resoldre el problema de les liquidacions a l’empresa SMATSA perquè ha de declarar en seu judicial pel cas Mercuri i que això la té immòbil. Segons Gesa, els socialistes van demanar congelar les liquidacions fins que es resolgui el contenciós però ara, des del govern, no han fet cap cas en aquest sentit. Tot plegat tindrà conseqüències en la liquiditat de l’empresa i podria afectar la plantilla ben aviat. Es tracta dels diners que l’anterior govern creu que l’empresa havia facturat de més els anys 2014, 2015 i 2016 (més de tres milions) i que li està cobrant compensant factures. En quant a l’espai públic, Gesa creu que la ciutat està “una mica més neta” tot i que queda molt per fer.

D’altra banda, demana que s’incorporin agents a la Policia Municipal per suplir el mig centenar de jubilacions. Destaca en positiu el reforç de la seguretat a la Festa Major però es pregunta “i desprès què?” perquè hi ha una gran “sensació d’inseguretat”. No és partidari de traslladar la seu de la Policia Municipal al nord, com vol l’actual govern: “seria curiós tenir les tres comissaries de policia de la ciutat a la mateixa zona; abans caldria mirar si no es vol modernitzar Can Marcet”. Vol també que es modifiquin les ordenances de soroll o civisme per poder multar qui les vulneri.

El “gol per l’escaire” d’Obeses a la Festa Major

El conflicte amb SMATSA i la gestió policial són algunes de les “mines” que va deixar el quatripartit a Farrés, segons interpreta Gesa. Una altra seria el programa de la Festa Major. Denuncia que el grup Obeses, i també Judit Neddermann, tenen entre les seves cançons “tòtem” referències a l’1 d’octubre. “M’agradaria que l’alcaldessa digui si li han colat un gol per l’escaire i s’ha trobat el programa fet per la senyora Chacon [exregidora de Cultura] o ja li sembla bé que la Festa Major tingui concerts tan polititzats”.

Foto portada: Esteban Gesa, aquest dijous. Autor: David B.