Arbre Nadal escombraries. Autor: Cedida.

El PSC demana punts de recollida pels arbres de Nadal

El PSC es queixa que l’ajuntament de Sabadell no ha habilitat punts de recollida d’arbres de Nadal a la ciutat i tampoc ha informat a la ciutadania del que poden fer amb aquest material quan ja no el volen aprofitar.

Els socialistes de Sabadell critiquen que “el govern municipal no s’hagi preocupat d’habilitar punts de recollida d’arbres de Nadal i ni tan sols hagi informat a la ciutadania del que podien fer amb aquest material contribuint a embrutar encara més la ciutat”.

Asseguren que a d’altres municipis és una pràctica habitual, entre finals de desembre i mitjans de gener, habilitar espais especials o almenys donar detalls de què fer amb els arbres després de les festes.

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, ha explicat que no s’ha iniciat  “cap campanya, cap notícia al respecte, cap informació. El govern municipal no té previsió i pot provocar un nou focus de brutícia als carrers de la nostra ciutat”.

“El govern de la ciutat no ha facilitat informació a la ciutadania ni ha fet cap campanya informativa al respecte”.

Això demostra la manca de previsió d’aquest govern i també la seva manca de sensibilitat en un tema que afecta un bon numero de veïns i veïnes i que pot generar problemes de neteja i de comportaments incívics a la via pública», ha manifestat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Josep Ayuso. Segons els socialistes, l’actitud del govern “és d’absoluta deixadesa, una situació que es pot comprovar només si fem un cop d’ull a com estan els carrers de Sabadell”.

Possibles solucions

Segons Pol Gibert, s’haurien d’haver habilitat aquests espais, i traslladar després els arbres recollits al viver municipal, per triturar-los i deixar madurar les restes.

“El material obtingut és un residu vegetal que triturat permet millorar la retenció d’humitat i ajuda a evitar l’aparició de males herbes i es podria dipositar als espais verds de la ciutat” assegura Gibert.




Gibert ha criticat que “el quadripartit segueix sense posar solucions per una ciutat degradada plena de brutícia, contenidors cremats, on no hi ha pocs espais verds, i els que n’hi ha cada vegada estan pitjor”.

Foto portada: un arbre de Nadal a les escombraries. Autor: Cedida.

Comments are closed.