El Suprem anul·la el tercer grau a Forcadell

El Tribunal Suprem ha anul·lat el tercer grau dels nou polítics independentistes empresonats per l’1-O en considerar-lo “prematur”. La decisió afecta especialment l’expresidenta del Parlament, la sabadellenca Carme Forcadell, i l’exconsellera Dolors Bassa, que mantenien el tercer grau a l’espera de la decisió final del Suprem, mentre que els set presos de Lledoners ja el tenien suspès cautelarment, i ara el tenen anul·lat del tot.javascript:false

Carme Forcadell i Dolors Bassa no podran tenir, a partir d’avui, al dret al tercer grau, tal com va demanar la Fiscalia del Tribunal Suprem. Els magistrats també els deneguen l’aplicació de l’article 100.2, que els permetia sortir alguns dies tot i estar en segon grau, per la seva “falta de connexió amb un procés de reinserció”.

El Tribunal Suprem dicta presó, ja que entre altres motius, la Fiscalia considerava que la manca de penediment dels condemnats impedia la concessió del tercer grau. En el cas dels set presos independentistes de Lledoners, el jutjat de vigilància penitenciària de Manresa va suspendre, l’agost d’enguany, el tercer grau a instàncies de la Fiscalia.

Foto portada: Forcadell, sortint de la presó. Autor: @carmeforcadell via Twitter.

Comments are closed.