El temporal Gloria no frena la concentració diària per la pancarta dels presos




Des de finals de juliol, cada dia entre les 12 i la una del migdia es concentren algunes desenes de persones a la plaça Sant Roc per reclamar que l’Ajuntament pengi de nou la pancarta amb el missatge ‘Llibertat presos polítics’ de la seva façana principal. 

Aquest dimarts una vintena de persones, entre la pluja i el vent que està afectant tota Catalunya i també Sabadell, s’han concentrat un dia més, entre paraigües i impermeables a la plaça Sant Roc. Hi ha hagut menys de l’habitual però la protesta s’ha mantingut entremig del temporal Gloria, com es ve mantenint dia rere dia, amb les vacances d’agost i de Nadal pel mig, des de finals de juliol que l’Ajuntament va retirar la pancarta amb el missatge ‘Llibertat presos polítics’ que penjava de la façana principal des d’octubre de l’any 2017, quan van ser empresonats el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el llavors president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez. Cuixart i Sànchez van ser els primers dirigents independentistes en ser empresonats a partir dels fets d’octubre de 2017. Després van ingressar en presó preventiva diversos exconsellers de la Generalitat i l’expresidenta del Parlament, la sabadellenca Carme Forcadell. Des del passat mes d’octubre, compleixen condemna per sedició, segons la sentència del Tribunal Suprem. 

Després de les eleccions de maig de 2019, i la configuració del nou govern municipal PSC-Podemos, la Junta de Portaveus va aprovar per majoria la retirada de la pancarta. Van votar a favor el PSC, Ciutadans i Podemos, i en contra els partits independentistes, Esquerra, la Crida i Junts per Sabadell. Des del dia que es va retirar la pancarta diverses persones es concentren cada dia, amb pancartes amb el missatge Llibertat presos polítics, per reclamar que es torni a penjar del balcó consistorial. Malgrat la tempesta Gloria, aquest dimarts, i demà dimecres, ho faran de nou. En els propers dies sumaran sis mesos de forma consecutiva a la plaça.

Foto portada: concentració a la plaça Sant Roc, aquest matí. Autor: J.d.A.

Comments are closed.