En Comú Podem

En Comú Podem es presenta com la garantia contra l’entesa entre PSOE, PP i Cs

En Comú Podem percep bones sensacions entre els ciutadans sabadellencs cridats a votar el proper diumenge 10 de novembre. El diputat sabadellenc Joan Mena demana el vot per evitar una possible coalició entre el PSOE, Ciutadans i PP. Mena només contempla dues opcions: votar “el bloc dels problemes” o “votar solucions”.

En relació amb la qüestió catalana són clars: “demanem la llibertat dels presos i les preses”, tal com han declarat tant Mena com Berlanga, portaveu de Sabadell en Comú. Aposten pel diàleg, però de forma responsable, i no unilateral “com fa Esquerra“, destaca el diputat al Congrés. D’altra banda, si governen, es decantaran per formalitzar “una taula de negociació” que finalitzi amb una votació per part del poble català.

Quin resultat esperen obtenir a Sabadell?

Des de la formació tenen moltes esperances posades a Sabadell. “Aquí sempre hem tingut un bon resultat quan ens hem presentat a les eleccions generals”, ha declarat Mena, potser recordant les victòries de desembre de 2015 i juny de 2016. El 26-A van quedar en tercer lloc, lluny ja del PSC i d’ERC. Tot i això, Mena recorda que en les últimes eleccions “vam resistir de forma important”, i ara esperen obtenir encara un millor resultat.

“Esperem que Sabadell voti en clau d’esquerres i de desbloqueig. Que la ciutat ajudi a solucionar, des del Congrés, la situació conflictiva que estem vivint en aquests moments”, explica Joan Mena.

Berlanga, per la seva part, afirma que des de la formació lila tenen “una connexió molt gran amb el veïnat”. La principal preocupació és el preu del lloguer. En aquest sentit, proposen “limitar el preu de l’habitatge”, com es fa a altres ciutats europees. D’altra banda, l’exregidor demana “millores” a Rodalies i recorda que això passa per Madrid. I lamenta que el PSOE sembla que pensi més en cotxes que no pas en el ferrocarril: “tenim l’amenaça del Quart Cinturó”.

Foto portada: militants i simpatitzants d’En Comú Podem, al Mercat Central. Autor: David B.