Nogueras (JxC): “som els del president Puigdemont, l’enemic número 1 de l’estat espanyol”

  • Nogueras celebra que des de l’exili s’estan guanyant “batalles judicials” a l’estat. 
  • “L’estat espanyol s’ha posat a la mateixa alçada que Turquia” pel decret que permet tancar webs. 

La diputada i candidata de Junts per Catalunya al Congrés Míriam Nogueras demana el vot per la seva formació perquè “som els del president Puigdemont” i “s’estan guanyant batalles des de l’exili”. Nogueras compara la democràcia espanyola amb la turca pel decret per acabar amb la república digital catalana. 

Nogueras carrega contra la deriva de l’Estat espanyol, que creu que “no té explicació”. Ho fa amb motiu del decret aprovat divendres passat per acabar amb la república digital catalana, que permet tancar webs per raons d’odre públic.

“No s’ha fet així ni a Turquia perquè allà va ser una llei i es va debatre. L’estat espanyol s’ha posat a la mateixa alçada de Turquia, el que és un despropòsit i una vergonya”.

També carrega per l’activació de les ordres europees de detenció contra els membres del govern destituït fa dos anys. I celebra que el jutge hagi “tombat” avui les ordres de detenció contra els exconsellers a Bèlgica Toni Comín i Lluis Puig. En realitat, el magistrat belga els ha deixat en llibertat sense fiança mentre dictamina, com va fer amb l’expresident Carles Puigdemont fa un parell de setmanes.

“Ha quedat palès que l’enemic número 1 de l’Estat espanyol és el president Carles Puigdemont. El president del govern espanyol en funcions parla d’il·legalitzar referèndums, d’intervenir la televisió pública catalana, dir que ell controla la fiscalia i crec que aquestes notícies respecte l’eurordre posen en evidència el ridícul descomunal que està fent l’estat espanyol a Europa”, ha afegit en una atenció a mitjans al Passeig de la plaça Major: “és una evidència que som els del president Puigdemont i s’estan batalles des de l’exili”.

Nogueras lamenta que diumenge hi haurà tants antiavalots a Catalunya com l’1 d’octubre de 2017. “És una ofensa perquè on hi hagi urnes sempre les defensarem i no cal que ens enviïn policia. Serà una jornada normal”, ha afegit.

Llibre de condolències pel pare de Puigdemont

La portaveu municipal de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha avançat que aquest divendres al migdia posaran un llibre de condolències per Carles Puigdemont després de la mort del seu pare aquest dimecres. “El fet que es mori el pare estant-te a l’exili sense poder abraçar la teva família ens sap molt greu pel president i li volem fer arribar el nostre condol”, ha dit Ciuró.

Foto portada: Nogueras, aquest dijous al Passeig. Autor: David B. 

Comments are closed.