Foto portada: López Chamosa i Aranda, aquest dijous. Autor: PSC / cedida.

El socialista Francisco Aranda optará a ser diputat al Congrés



Els socialistes catalans ja han aprovat les seves llistes per a les eleccions del 28 d’abril. A la província de Barcelona estaran encapçalades per Meritxell Batet, que repetirà com a cap de llista. El sabadellenc Francisco Aranda en serà el número 6. Ara per ara Aranda és viceprimer secretari comarcal del PSC. A les eleccions generals del 2016 el PSC va obtenir cinc diputats, com també a les generals de desembre de 2015. Les enquestes donen possibilitats de creixement als socialistes, així que no és descabellat que el sabadellenc tingui opcions de ser diputat al Congrés, càrrec pel que també aspiren, de moment, tant Gabriel Rufián per Esquerra com Joan Mena pels Comuns. No ho farà Lourdes Ciuró, del PDeCAT, perquè deixa el Congrés després de vuit anys per tornar a la política municipal.

“El 28 d’abril els i les ciutadanes decidiran quin és el rumb que empren Espanya. […] Cal tenir molt present que ens enfrontem a un auge de l’extrema dreta on haurem de crear un marc d’estabilitat política centrat en millorar la vida dels nostres veïns i veïnes”, ha declarat Aranda després de ser escollit.

Els socialistes defensaran les polítiques dutes a terme per Pedro Sánchez i mantenen que els pressupostos tombats tant per la dreta com pels independentistes eren “imprescindibles” per a Catalunya i el Vallès Occidental. Justament les infraestructures seran una de les “motivacions” d’Aranda si surt escollit diputat. Entre les prioritats, nomena les següents: el baixador de Rodalies a Can Llong, el bypass ferroviari entre Sabadell i Granollers o la finalització del quart cinturó per ajudar a descongestionar la ciutat.

Foto portada: Aranda, a la dreta, en una imatge d’arxiu. Autor. David B. 

 

Comments are closed.