Eleccions generals 28 dies abans de les municipals

Fet inèdit a la història de la democràcia des del final de la dictadura franquista. El president del govern central, Pedro Sánchez, ha convocat eleccions generals pel 28 d’abril, només quatre diumenges abans de les eleccions municipals i europees previstes el 26 de maig. 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres la convocatòria d’eleccions generals el 28 d’abril, després de la Setmana Santa. Ho ha fet després de convocar un Consell de Ministres extraordinari on ha anunciat la decisió als membres del seu govern i els ha agraït la tasca d’aquests mesos.

El president espanyol ja ha comunicat la data al rei Felip VI aquest mateix divendres i el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicarà el decret de dissolució de les Corts 54 dies abans de la data elegida. Sánchez ha atribuït la decisió al “bloqueig” de les forces de la dreta a les seves lleis al Congrés dels Diputats i a la caiguda d’uns “pressupostos socials” a mans del PP, Cs, i també de les forces independentistes. En aquest sentit, ha reivindicat l’aposta del seu executiu pel “diàleg dins de la llei” amb Catalunya, i ha retret a les formacions de la dreta que no hagin actuat amb la “lleialtat” que ho va fer el PSOE durant el mandat de Rajoy. Segons Sánchez, ara és la societat qui ha de decidir si fa “passos enrere” o “avança”.




Així en menys d’un mes hi haurà una doble convocatòria. El 28 d’abril eleccions generals i com sempre dues urnes: Congrés i Senat. I menys d’un mes després eleccions municipals i europees també amb dues urnes. A més, a bona part comunitats autònomes (País Valencià, Aragó, Balears, les dues Castelles, Extremadura, Madrid o Canàries, entre altres) hi haurà també eleccions autonòmiques.

Foto portada: el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Autor: ACN. 

Comments are closed.