Foto portada: Gabriel Rufián, Paco Aranda i Joan Mena. Autor: David B.

Tres diputats sabadellencs al nou Congrés

De tres diputats a tres diputats. Sabadell seguirà tenint tres conciutadans a la cambra baixa espanyola. Dos ja hi eren des del 2015: Gabriel Rufián, número 2 d’Esquerra a Madrid, i Joan Mena, d’En Comú Podem. L’altra serà nou: Paco Aranda, que formarà part del grup parlamentari socialista. 

Quatre sabadellencs es presentaven amb certes opcions a ser diputats. Finalment Front Republicà no ha obtingut representació a Madrid i ni Albano Dante Fachín ni la seva número 2, la sabadellenca Mabel Rodríguez.

Malgrat la davallada en vots i escons d’En Comú Podem, que ha passat de guanyar clarament les eleccions a ser la tercera força i deixar-se centenars de milers de vots pel camí, Joan Mena repetirà a Madrid. També ho farà Gabriel Rufián, al capdavant d’una Esquerra Republicana que ha guanyat per primera vegada unes eleccions espanyoles a Catalunya.
El tercer diputat sabadellenc és el nou: Paco Aranda, número 6 del PSC per Barcelona, que s’estrenarà en els propers mesos a Madrid. Cal recordar que Lourdes Ciuró va ser diputada de Convergència al Congrés entre els anys 2011 i 2019, i que ho ha deixat quan es van convocar les eleccions, fa pocs mesos.

Foto portada: Gabriel Rufián, Paco Aranda i Joan Mena. Autor: David B.