Es presenta un nou partit amb les municipals a l’horitzó: ‘Ara Sabadell’

Els crítics de l’actual direcció local de Podem, agrupats al Cercle Podem Sabadell Decano i liderats pel regidor d’Unitat pel Canvi Ramon Vidal, han creat una nova formació política per concórrer a les municipals: Ara Sabadell. Aquest dilluns l’han presentat. 

El partit es presentarà a les municipals del 26 de maig de 2019. Es va fundar el passat dia 4 de desembre i escollirà els primers noms de la candidatura el proper 19 de desembre. Vidal es presentarà per ser cap de llista, segons ha confirmat. De moment, hi ha entre 50 i 100 persones implicades a Ara Sabadell, segons el secretari general de Podem Sabadell fins el passat juny, quan va perdre les primàries davant Marta Morell.

La decisió d’emprendre l’aventura en solitari deriva dels problemes arran de l’arribada de Morell i la poca confiança en el projecte dels comuns. “Hem esgotat els camins de pacte però ens hem trobat queixalades a Podem Sabadell i hem vist com els comuns no són un espai comú sinó una fórmula de política de despatxos”, ha dit Vidal.

Deixen els càrrecs orgànics i l’assemblea dels comuns

Vidal i la resta de membres del nou Ara Sabadell que militen a Podem seguiran a la formació lila, que no impedeix la doble militància. Sí han dimitit els quatre membres del Consell Ciutadà Municipal (Ramon Vidal, Ester Lopera, Antonio Sosa i Mari Àngels Sánchez) i la membre del Consell Ciutadà Autonòmic Marta Campoy. La també regidora de Podem via Unitat pel Canvi Elena Hinojo no forma part d’Ara Sabadell, segons ha dit Vidal.

Presentació Ara Sabadell
Els membres del nou partit. Autor: cedida.

Pel que fa a l’espai dels comuns, els membres del nou Ara Sabadell ja no van assistir a la darrera assemblea de Catalunya en Comú a Sabadell el passat 4 de desembre. Vidal vol acabar el mandat com a regidor d’Unitat pel Canvi, coalició que l’any 2015 va sumar ICV, EUiA i membres de Podem, i va ser la segona força més votada rere el PSC.

Com es defineix Ara Sabadell?

Vidal ha assegurat que el nou partit té una sola prioritat: “estrictament local”. En clau identitària, asseguren que volen deixar apart les banderes i sobre l’eix dreta-esquerra Vidal ha mantingut que “qui vulgui sumar, sumarà”. Sí mantenen que cal dissenyar la ciutat de Sabadell pensant en l’any 2030. “Tenim experiència veïnal i capacitat resolutiva”, diu Vidal. Entre els membres del nou partit, hi ha el president de l’Associació de veïns dels Merinals, Francisco García, o l’activista de Can Deu Ester Lopera o de Torre-romeu Manuel Gómez.

Enllaçar aquí: http://bit.ly/2FM2019

“Podemos va néixer de la indignació veïnal. I així seguim: nosaltres som activistes, no som polítics”, ha dit García. “El nostre projecte serà d’escoltar molt, prometre poc i treballar pels veïns i veïnes”, ha reblat Vidal.

Foto portada: el logo del nou partit. 

Comments are closed.