Foto portada: Lourdes Ciuró i Gerard Figueras durant el debat. Autor: David B.

Ciuró (Junts per Sabadell): “volem que Sabadell sigui capital de l’esport”

Lourdes Ciuró, alcaldable de Junts per Sabadell, ha presentat aquest dimecres les línies bàsiques del seu programa en matèria d’esport. Ho ha fet acompanyada de Gerard Figueras, Secretari General de l’esport i de l’activitat física.

Segons Ciuró, l’esport “serà un dels eixos principals del proper mandat i una de les potes més importants”. Per aconseguir que estigui més present a la ciutat, la seva candidatura proposa reinventar l’Artèxtil i fer-hi recerca relacionada amb l’esport, acollir esdeveniments esportius importants i arribar a acords amb ajuntaments del voltant.

“L’esport serà un dels nostres eixos principals juntament amb la cultura i la internacionalització”, ha explicat Ciuró. “Sabadell ha de fer un canvi i apostar per una proposta valenta, una ciutat sostenible d’acord amb l’Agenda 2030”, ha afegit.

Per la seva banda, Gerard Figueras ha explicat la política esportiva del govern català i en quina fase està la modificació legislativa de l’actual llei de l’esport catalana. Aquesta nova proposta vol reforçar la base del sistema esportiu català, convertir l’esport en una política pública i donar eines per destinar més diners a l’esport, “un símil de la taxa turística”.

Figueras també ha aprofitat la seva intervenció per ressaltar la importància que té l’esport sabadellenc. Pel Secretari General, hi ha “entitats de referència a la ciutat i també equipaments, com la pista coberta”. “Passi el que passi al maig, fem que l’esport d’elit i de base a Sabadell es reforci”, ha demanat.

En acabar les intervencions dels ponents, hi ha hagut un torn obert de paraules perquè els assistents preguntessin qualsevol dubte.

Foto portada: Lourdes Ciuró i Gerard Figueras durant el debat. Autor: David B.

Comments are closed.